Premierul Florin Cîţu: Am putea să tragem şi frâna de mână privind relaxarea

Postat de pe 14 mai 2021

Autor: Roberta Măicăneanu

Florin Cîţu a declarat, vineri, în timpul unei vizite în Suceava, că de la 1 iunie vor urma alte măsuri de relaxare decât cele anunţate joi, dar dacă actuala campanie de vaccinare nu merge „în direcţia corectă”, se poate trage şi „frâna de mână”, respectiv să se adopte „mai încet” aceste măsuri.

Guvernul se reuneşte vineri seară, de la 20.30, pentru a decide cu privire la noi măsuri de relaxare, care ar urma să fie introduse din data de 15 mai. Printre acestea figurează şi eliminarea portului măştii în spaţiile deschise, cu câteva excepţii: pieţe, târguri și staţii de autobuz.  De asemenea, se va renunţa şi la restricţiile de circulaţie pe timp de noapte.

Întrebat dacă vor mai fi luate măsuri de relaxare şi în cazul în care nu creşte rata de vaccinare, Cîţu a spus: „Eu cred că românii vor din nou evenimente private, nunţi, botezuri, vor să meargă la concerte, vor să meargă la mare, am încredere că este o motivaţie foarte bună să se vaccineze„.

Florin Cîţu a spus că nu se mai doreşte anul acesta reintroducerea obligativităţii purtării    măştii în spaţii publice deschise, dar asta depinde foarte mult de rata de vaccinare.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background