Prelungirea certificatului verde și integrarea acestuia în „certificatul global de sănătate” al OMS

Postat de pe 3 iulie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În al treilea segment al emisiunii „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, Iosefina Pascal a dezvăluit că se începe procesul permanentizării certificatului verde prin integrarea acestuia într-un așa-numit „certificat global de sănătate”.

De unde era vorba că certificatul verde va fi prelungit până pe data de 30 iunie în UE, iată că aflăm că s-a decis la ultima ședință a Consiliului European prelungirea acestuia pentru a putea fi integrat în „certificatul global de sănătate” al OMS. În comunicatul Consiliului European se precizează următoarele:

„Recomandarea noastră încurajează statele să se alăture, să urmeze și să participe la dezvoltarea ulterioară a rețelei globale de certificare a sănătății digitale OMS. Până când statele membre sunt conectate la aceasta și în perioada până la sfârșitul anului, acestea sunt încurajate să rămână în infrastructura digitală existentă a UE pentru verificarea certificatelor digitale. Rețeaua globală de certificare digitală a sănătății a OMS va integra tehnologia dezvoltată în certificatele digitale din UE. Cu toate acestea, este la latitudinea statelor membre să decidă dacă și când se conectează la aceasta”

Declarațiile se contrazic, pentru că, sub falsa iluzie a puterii de decizie pentru fiecare stat în parte, OMS-ul spune de fapt că statele membre trebuie să nu se deconecteze de la sistemul de verificare a certificatelor Covid al UE. Iosefina a atras atenția asupra faptului că certificatele vor fi obligatorii prin modificările aduse la International Health Regulations. Rămâne de văzut dacă va face parte și România din această rețea de certificate globale de sănătate.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background