Legea marțială în Franța: limitarea drepturilor cetățenilor în contextul revoltelor de tip anarhist

Postat de pe 3 iulie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, Iosefina Pascal a informat că se propune introducerea legii marțiale în Franța, în contextul haosului din stradă generat de nemulțumirile crescânde ale populației.

După 4 zile de proteste intense, care au cuprins jafuri, incendieri, mutilări, crime, se vorbește în Franța despre posibilitatea introducerii legii marțiale. Vor fi afectați inclusiv cetățenii care nu s-au implicat în proteste, pentru că Macron a dat o dispoziție prin care, odată introdusă starea de urgență, să poată fi rechiziționate toate bunurile unui cetățean dacă acestea sunt necesare pentru restabilirea ordinii publice.

Protestele din Franța din prezent sunt mult mai dure și mai grave decât protestul din 2005, pentru că în doar 4 zile s-au făcut mai multe victime și au fost distruse mai multe clădiri decât în cele 21 de zile ale protestului din 2005. În peste 200 de zone există revolte și s-ar putea decide limitarea accesului la Internet în toate aceste regiuni. Altfel spus, în Franța încep să se aplice un soi de sancționare și restricționare a drepturilor întregii populații pentru o minoritate care a ales să protesteze din motive subiective. Jurnalista Iosefina Pascal își menține părerea că protestele din Franța se desfășoară în baza unei rețete, făcând aluzie la modelul George Floyd din SUA.

Întâmplător sau nu, Emmanuel Macron, de unde era rezervat și încerca să se apropie de liderii BRICS, a început brusc să susțină vehement intrarea Ucrainei în NATO și în UE. În loc să se preocupe de problemele ce țin de politică externă, Macron ar putea să nu mai atace majoritatea liniștită prin restricții și sancțiuni, ci să calmeze minoritatea care a aruncat în aer Franța.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background