Prăbușirea rețelei electrice din SUA! Înapoi în Epoca de Piatră?

Postat de pe 7 februarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de marți, moderatoarea Iosefina Pascal a avertizat asupra pericolului digitalizării totale în contextul crizei energetice globale.

„S-au întâmplat o serie de incidente îngrijorătoare în SUA, comunități întregi rămânând fără curent electric. Business Insider a anunțat într-un articol de astăzi că în SUA au crescut penele de curent și defecțiunile la rețeaua de electricitate cu 72%”, a citat jurnalista.

Cauzele acestor pene de curent sunt supraîncărcarea rețelei, dar și atentatele teroriste. Vinovații? Neonaziștii și extremiștii de dreapta. Când ai o asemenea creștere îngrijorătoare a penelor de curent, de ce iureșul și goana asta nebună pentru digitalizare totală și fără a permite în paralel clasicele metode de plată și acces care nu depind de energie?

„Digitalizarea, în principiu, nu este rea, dar nu trebuie să fie obligatorie! Și trebuie să existe și variante de rezervă în cazurile în care intervine o pană de curent, trebuie să se poată folosi mijloacele tradiționale de plată care nu necesită energie”, a mai punctat Iosefina.

Nu poți avea încredere totală în acest sistem digital, nu poți să depinzi exclusiv de sistemele de plată electronice. Sunt aspecte importante ale vieții oamenilor, există situații care cer tratamente de urgență, dar chiar și procurarea hranei sau accesul în anumite locații nu pot și nu trebuie condiționate de mijloacele digitale.

Auzim de la o zi la alta lucruri din ce în ce mai bizare: au apărut kit-uri pentru blackout! La Bruxelles se face economie la curent și căldură, ne spune europarlamentarul Cristian Terheș. Sunt țări în care a apărut ideea întreruperii curentului în mod voluntar pe perioade de 3 zile!? Există probleme mari la sistemul energetic, în Europa și în SUA, dar digitalizăm tot, cu forța, fără a avea alternativă.

„Este absurd, este paradoxal, vrem ca totul să fie digital, centralizat electronic, dar asta înseamnă creștere de consum de curent. Se dorește digitalizarea a tot și toate pentru un control total al cetățenilor într-un dispreț total față de drepturile și libertatea acestora. Obligativitatea de a fi totul digitalizat ne va arunca înapoi în Epoca de Piatră”, a avertizat Iosefina Pascal.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background