Poveștile șoferilor de TIR români lăudați în presa internațională– Iosefina Pascal, la GOLD FM

Postat de pe 7 februarie 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „Aceste povești sunt foarte populare în presa internațională, însă la noi au ajuns ultimele. În România avem obiceiul să ne dăm în cap unii altora”.

Mii de camionagii care fac transport internaţional au blocat capitala Canadei, nemulţumiţi că trebuie să stea în izolare 14 zile când revin în ţară dacă nu se vaccinează. La „Convoiul libertăţii”, cum a fost numit acest eveniment, au participat şi mulţi şoferi români stabiliţi în Canada.

„I-am supravieţuit şi l-am dat jos pe Ceauşescu şi el era mai deştept decât tine, Trudeau!”, au scris românii pe pancartele cu care au venit la protest, potrivit stiridiaspora.ro. „Sincer, m-am săturat de ordinele guvernului în ce priveşte tranzitul frontierei. Fac curse lungi de-a lungul întregii ţări, aşa că îmi este foarte greu” – mărturisește un tânăr român.

Poveștile onorabile ale camionagiilor români

Odată cu înnceperea protestelor din Ottawa, au început să circule pe rețelele de socializare mărturiile a doi șoferi de TIR români și poveștile lor în legătură cu acest eveniment.

Iosefina Pascal a prezentat la GOLD FM poveștile acestora: „Într-un interviu destul de emoționant, unul dintre ei a spus că ar fi pregătit să moară doar pentru a nu fi adoptată această lege. Alt camionagiu român a găsit pe jos în fața Parlamentului Canadian un portofel ticsit cu bani și a făcut tot posibilul pentru a-l înapoia proprietarului, ceea ce a și făcut”.

Aceste povești au făcut înconjurul lumii, însă în presa românească ar fi ajuns ultimele, potrivit jurnalisti GOLD FM.

 Starea de alertă

Primarul capitalei canadiene Ottawa, Jim Watson, a declarat „stare de urgență” luni, 7 februarie. Asta pentru a putea gestiona protestele împotriva legii obligativității certificatului verde, potrivit primarului. „Protestul reflectă pericolul și amenințarea gravă la adresa siguranței și securității rezidenților reprezentate de demonstrațiile în curs și subliniază nevoia de sprijin din partea altor jurisdicții și niveluri de guvernare” – a spus Watson într-un comunicat de presă, potrivit Libertatea.

„Deja nu-mi miroase a bine!” – declară Iosefina Pascal. „Asta ar putea fi un pretext bun pentru trecerea la starea de asediu, un scenariu în care este permisă forța împotriva protestatarilor. Această stare se declară atunci când protestatarii devin violenți, însă acolo nu este cazul. Asta o spune numai Justin Trudeau, premierul Canadei, care a fugit din fața responsabilității”.

Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background