Posibilele legături ale lui Florin Cîțu cu Serviciul de Informații Externe: date biografice, relații și acțiuni penale

Postat de pe 24 august 2021

Autor: Adrian Lambru

Analistul geo-politic Cozmin Gușă a declarat pentru cetățeanul.net că „Florin Cîțu a fost trimis în Statele Unite sub protecția serviciilor secrete din România. Premierul a fost încă de atunci un agent al SIE”.

Conform analistului geo-politic, Florin Cîțu ar fi ajuns să studieze în America prin intermediul Minodorei Ilie, președinta fundației „Omenia”, care spune că ar fi chiar mătușa premierului. „La momentul actual, șeful executiv al acestei fundații este Ioan Talpeș, fost director al Serviciului de Informații Externe (SIE) în perioada când Florin Cîțu și-a încept studiile în America” – susține Cozmin Gușă. Ioan Talpeș a îndeplinit funcția de director al Serviciului de Informații Externe în perioada 1992-1997.

În anul 1992, pe când avea doar 20 de ani, Florin Cîțu îşi începea studiile în Statele Unite ale Americii, la Grinnell College, Iowa. După patru ani de studii, a obţinut o diplomă de licenţă în economie şi matematică. Studiile acestuia au continuat, după absolvirea Grinnell College, cu un masterat, între 1997 şi 1999, tot în Statele Unite ale Americii, la Iowa Sate University în domeniului politicii monetare aplicate, macroeconomie, econometrie. Între anii 1999 şi 2002, premierul a urmat un program doctoral completat, însă fără a susţine lucrarea de disertaţie, la aceeaşi universitate din Iowa unde a făcut şi studii de masterat. Conform CV-ului oficial, Florin Vasile Cîţu a obţinut, în anul 2003, o diplomă de studii de la Center for Financial Studies in Frankfurt, pe tema „Metode empirice pentru construirea  modelelor macroeconomice” – notează spotmedia.ro

Economist la Banca Națională a Noii Zeelande

„După asta, Cîțu a fost trimis în Noua Zeilandă, chiar dacă avea rezultate foarte slabe la învățătură” – a adăugat analistul geo-politic. Premierul a fost economist la Banca Națională a Noii Zeilande în perioada ianuarie 2002 – octombrie 2003. „Apoi, a venit în România cu acest CV și primit de un alt acoperit al SIE, Daniel Dăianu”. Acesta este un economist român, fost ministru al finanțelor între 1997-1998, în prezent profesor universitar la Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București.

Florin Cîțu la ING Bank

Florin Cîțu a fost angajat al ING Bank între anii 2006 și 2011 în funcţia de director al departamenului Pieţe Financiare. „Aici, Florin Cîțu a făcut prostiile cu un alt acoperit al SIE, Lucian Isar, fost economist șef la Bancpost” – adaugă Cozmin Gușă, „și doar minunea și protecția din partea ofițerilor serviciilor secrete au făcut ca cei doi să nu fie arestați și să înfunde ani grei de pușcărie. Banca Națională a României a pierdut bani mulți atunci cu acea ocazie”.

Poziția ilegală din fruntea Guvernului României

„Dacă se demonstrează poziția lui, de agent al Serviciului de Informații Externe, Florin Cîțu va fi oficial penal” – declară Cozmin Gușă. „Ofițerii acoperiți nu au ce căuta în funcții administrative, chiar dacă au fost foarte mulți de-a lungul timpului. De aceea Florin Cîțu este salvat acum, are protecția lui Iohannis, pe care îl cred tot un agent al SIE. Atât președintele, cât și SIE au nevoie de pixul lui de prim-ministru pentru a le semna aprobări pentru orice”.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background