Percheziții EPPO în România și protestele din Bruxelles

Postat de pe 1 februarie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

Jurnalista Iosefina Pascal a informat, în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, asupra demarării perchezițiilor EPPO (European Public Prosecutor’s Office) în România, precum și asupra desfășurării protestelor din Occident.

Au avut loc percheziții în Vaslui, Iași și Ilfov cu privire la o fraudă cu fonduri europene. S-au demarat aceste percheziții, pentru că în perioada 2020-2022, în timpul pandemiei, beneficiarii unui proiect finanțat cu fonduri europene au prezentat documente false pentru servicii și bunuri care n-au fost niciodată livrate sau achiziționate. Astfel, au obținut în mod necuvenit fonduri de la bugetul UE în valoare de peste un milion de euro. Totalul prejudiciului se apropie de 4 milioane de euro și este vorba despre licențe software și fraudă în domeniul medical și IT.

Ieri, la Bruxelles, fermieri din mai multe țări au protestat în fața clădirilor oficiale ale statului, creând haos total, incendiind bușteni, aruncând cu deșeuri în instituțiile publice. Fermierii sunt nemulțumiți de măsurile UE cu privire la politica agricolă comună. Nu este întâmplător momentul în care fermierii au ales să protesteze, pentru că zilele acestea se desfășoară un summit al UE.

Între timp, producătorii francezi de cereale cer reintroducerea taxelor vamale pentru importurile din Ucraina. Producătorii francezi sunt extrem de nemulțumiți că cerealele sunt excluse de pe lista produselor sensibile pentru care Bruxelles-ul intenționează să limiteze creșterea tarifelor. Importurile de grâu ucrainean în UE au crescut între 2021 și 2023 de peste 20 de ori, de la 215.000 de tone de grâu la 5 milioane de tone.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background