Pedofilul de la Dinamo, rețeaua permiselor false și criza de la institutul medico-legal

Postat de pe 15 februarie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, jurnalista Iosefina Pascal a investigat și prezentat concluziile despre câteva dintre cele mai șocante cazuri din ultima săptămână: de la antrenorul pedofil de la Dinamo, până la rețeaua permiselor false și criza de la INML.

Un antrenor de înot în vârstă de 20 de ani, de la Clubul Sportiv Dinamo din București, a fost arestat preventiv, pentru că ar fi violat o fetiță de 7 ani. Acesta avea grupe de câte 8-10 copii pe care îi antrena. Este important detaliul legat de vârstă, întrucât Iosefina Pascal a amintit faptul că pentru a fi antrenor ai nevoie de o diplomă care atestă că ai încheiat un ciclu de studii superioare, ori la 20 de ani este imposibil să termini o facultate. Mai mult decât atât, nu se cunoaște identitatea precisă a antrenorului, numele său lipsind cu desăvârșire din toate relatările de presă, ceea ce ar putea indica tocmai faptul că ar putea fi fiul unui om important din Clubul Dinamo, care l-a și impus în funcție. Se pare chiar că tânărul lucra de la 19 ani la Club.

Tot săptămâna aceasta a fost deconspirată o amplă rețea de polițiști, instructori și șoferi corupți din Timișoara, care dădeau permise false, fără lecții și ore de condus în prealabil. Au fost arestați 5 examinatori, 5 angajați ai serviciului de regim permise și înmatriculare și 2 instructori auto, acuzați de luare de mită. Faptele s-au comis între 2022 și 2023. Iosefina Pascal a subliniat faptul că în cazul acestor indivizi ar trebui să se aplice pedepse exemplare, pentru că, prin activitatea lor ilegală, dau șansa unor indivizi incompetenți să umble liberi și nestingheriți pe șosele, cu un risc foarte ridicat de a accidenta sau chiar de a ucide persoane nevinovate.

Institutul Național de Medicină Legală a anunțat că nu mai poate recolta probe biologice și nu mai poate efectua analize de laborator pentru că nu mai are materialele necesare. Începând de astăzi, această procedură a fost suspendată pe o perioadă nedeterminată. Ministerul Sănătății ar trebui să se autosesizeze și să ia măsuri urgent, anchetând modul în care s-a ajuns la o astfel de criză de materiale și de ce nu s-au luat măsuri din timp pentru a se reface stocul. Toți șoferii dependenți de alcool sau de droguri, și nu numai, primesc un semnal că sunt liberi să facă ce vor, pentru că nimeni nu le mai poate dovedi infracțiunile.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background