Operațiunea contra IPS Teodosie este dedicată demolării ortodoxiei românești!

Postat de pe 25 ianuarie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Ion Spânu a analizat operațiunea de eliminare a IPS Teodosie de la conducerea Arhiepiscopiei Tomisului, cine a declanșat-o și cum se procedează.

Operațiunea de eliminare a lui IPS Teodosie este în plină desfășurare, fiind generată inclusiv prin complicitatea Patriarhiei, relevată prin poziția lui Vasile Bănescu. Totul a început în pandemie, când Iohannis a acceptat cu slugărnicie directivele mondiale și a dat ordin la toate nivelurile statului să se impună restricții, inclusiv în biserică. Singurul care nu a fost de acord cu închiderea bisericilor, în special de Paște, a fost IPS Teodosie, care a ținut în continuare slujbe și a primit enoriașii cu brațele deschise. Pentru acest gest de „obrăznicie”, Arhiepiscopul Teodosie nu a fost iertat și nici nu va fi.

Pe data de 3 decembrie, apărea un comunicat al Sfântului Sinod, semnat de Vasile Bănescu, prin care se anunța că Preafericitul Daniel va lua măsuri împotriva corupției, imediat după ce IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost pus sub urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență. Sfântul Sinod decide în acest moment înființarea unui organism judiciar nou, care să fie un soi de DNA în cadrul BOR. Bănescu definește această nouă instituție ca fiind: „un organism judiciar compus nu din clerici, ci din persoane abilitate pentru o anchetă judiciară, care să cerceteze pornind de la suspiciuni, de la apariţia în presă, cum e cazul acum (cu referire directă la Recorder), a unor lucruri foarte grave, să cerceteze în paralel cu autorităţile judiciare sau chiar înaintea lor cazul respectiv”. La doar două zile distanță (ceea ce indică ritmul accelerat în care se desfășoară operațiunea de excludere a lui Teodosie), noul organism creat constată că s-a încălcat legea, înaintea organelor judiciare ale statului. Ulterior, IPS Teodosie a fost chemat la DNA și a devenit inculpat în dosar. Așadar, IPS Teodosie este pus într-o situație delicată, fiind forțat, practic, să aleagă dacă se retrage de bună voie sau dacă așteaptă să fie înlăturat de reprezentanții BOR prin planul lor viclean.

În preajma Arhiepiscopului Teodosie se află două personaje ciudate, dintre care unul este Ristea Priboi, celebrul general securist ajuns în Parlament cu sprijinul lui Adrian Năstase. Al doilea personaj este mai puțin important, însă Ion Spânu îl menționează: Ion Deaconescu, securist și el și actual poet. Ristea Priboi este un fost ofițer activ al DIE a lui Ceaușescu, care a lucrat inclusiv împreună cu Pacepa, și este bănuit că ar fi cel care l-a recrutat pe Adrian Năstase înainte de 1989.

Prin astfel de acțiuni ale serviciului secret al BOR și ale intelectualilor din spate le este indusă frica înalților ierarhi care ar vrea să fie solidari cu IPS Teodosie și să-l apere de atacuri. Mai mult decât  atât, sunt înlăturate persoanele incomode din biserică prin intermediul acestui binom de tip SRI-DNA nou înființat în sânul BOR. Biserica este ultimul apărător al patriei, iar prin punerea la pământ a înalților ierarhi patrioți și loiali credinței tradiționale se urmărește de fapt demolarea ortodoxiei românești.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background