Operațiunea Albania-România este veche, realizată sub coordonarea SUA, dar va face multe victime politice

Postat de pe 18 iunie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalista Sorin Roșca Stănescu a analizat scandalul Coldea-Albania, dacă și cum l-a girat statul român pe generalul-interlop pentru angajarea sa de către statul albanez.  

Cei care vor să ne aburească le spun românilor că este cât se poate de normal ca un stat precum Albania să primească consultanță din partea unor democrați experimentați cum sunt românii, reprezentanți de „generalul negru” Florian Coldea, Victor Ponta și de Monica Macovei. Este inacceptabil ca un fost șef al SRI, cel mai important serviciu secret al României, la scurt timp după ce este scos din serviciu, dar fiind în continuare deținător al unor secrete extrem de importante și delicate despre România și chiar despre NATO, să devină consilier pentru securitate al șefului unui stat străin. Un astfel de transfer nu s-ar fi putut întâmpla fără acordul lui Eduard Hellvig, care va trebui să dea explicații urgente despre toată tărășenia girată de el.

Nocivitatea rețelei lui Florian Coldea se reflectă inclusiv în criza recentă și extrem de gravă a României, care se transformă din țară de tranzit al drogurilor în țară de larg consum. Populația s-a tot mirat de-a lungul ultimilor ani de lipsa unor controale riguroase în Portul din Constanța, însă o posibilă explicație a acestei hibe este implicarea rețelei Coldea și filiera albaneză, care aduce droguri din Mexic și Albania în România.

De aproximativ 6-7 ani, în Albania, cu finanțări din partea SUA, sunt găzduiți și antrenați câteva zeci de mii dintre cei mai periculoși fundamentaliști islamici din lume. Se numesc Mujahedinii Poporului, sunt de origine iraniană și ei au jurat să dea jos regimul de la Teheran. În acest caz, există un dubiu că SUA se folosesc de oameni precum Coldea pentru a face bani din afaceri ilegale pentru a-i susține pe fundamentaliștii islamici. Mai mult decât atât, Giorgia Meloni a încheiat un acord cu premierul albanez, Edi Rama, prin care urmează să-i trimită câteva zeci de mii de fundamentaliști islamici care sunt refuzați de Italia. Se creează, astfel, o zonă de infracționalitate extremă în Tirana. În vremea mandatului lui Traian Băsescu, s-a încercat o operațiune similară și în România, însă a intervenit Sorin Roșca Stănescu, atunci senator, oprind aducerea unor astfel de celule islamice în România. Deși la nivel oficial a fost blocată operațiunea, există șansa ca, pe ascuns, să fi fost totuși aduși islamici pe teritoriul țării noastre, însă într-un număr mai redus.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background