Omul Negru al zilei – analistul public

Postat de pe 1 august 2023

(transcriere din rubrica „Omul Negru al Zilei” din emisunea Ce-i în Gușă, și-n căpușă cu Cozmin Gușă)

Am ajuns prieteni la momentul omului negru al zilei, care este analistul public. În democrație, cetățenii sunt obișnuiți să-și ia deciziile ținând cont de analiștii publici, adică aceia care critică în mod argumentat deciziile statului, și/sau cei ce sunt experți dovediți în diverse domenii.

Să zicem așa, uitându-ne înapoi în zorii democrației românești că primul analist public validat în memoria colectivă a fost Silviu Brucan, căruia îi urmam cu toții sfaturile, neștiind că ne manipulează în baza faptului că el fusese și rămăsese agent multiplu, Mossad, KGB, CIA, nici el nu mai știa câte calități avea, deci era unul dator să mintă și să manipuleze în funcție de interesele celor care îl butonau.

Avem mulți analiști validați care sunt competenți, nu la ei mă refer azi dar pot să-i enumăr, cum ar fi cei din clubul de gândire Gold – Ghilezan, Romoșan, SRS, Popa, Comaroni, Purice, Severin, Spânu, sau Peiu, Mihai Rusu, Iosefina Pascal, i-am enumerat așa din memorie, apropo de zilele în care apar, la aceștia adăugându-se și alții ce nu și-au bătut joc de meserie, păstrându-și credibilitatea în fața publicului pe diverse domenii, cum ar fi Cristoiu, Nistorescu, Coșea, Savaliuc, Munteanu, Diaconescu, încă câțiva, nu mulți, scuze pentru omisiunea neintenționată, pe toți aceștia românii îi ascultă la televiziune sau la radio, le citesc analizele, exprimând păreri după care își pot orienta deciziile în viața social-economică.

Ei bine, pe lângă toți aceștia enumerați mai sus, și-au făcut loc însă mulți țuțeri, unii s-au autodenumit ca fiind analiști politici, economici, de politică externă, justiție, șamd, alții se cheamă influenceri, care nu sunt calificați marea majoritate, au fost însă bine pavoazați în scopul manipulării opiniilor cetățenilor doritori de informații corecte, informații care să le furnizeze soluții de viață. Acești analiști publici, pe care astăzi îi consider oamenii negrii ai zilei la Gold FM, acționează ca fiind plătiți pentru ca să mintă, fie de către partidele politice, fie de către corporațiile multinaționale, sau de diverse organizații. Ei sunt mulți, omniprezenți pe mediile de informare, acoperind în mod gălăgios sau sfătos vocile celor ce acționează în baza expertizei, deontologiei, și conștiinței.

Nu vă puteți feri de ei prieteni, nici de părerile lor toxice, dar poate veți putea fi mai atenți, considerând că mulți sunt oameni negrii, în orice caz la Gold FM, numărul acestor țuțeri va crește în următoarea perioadă, la asta să vă așteptați, și din această motivație am făcut acest anunț de oameni negrii ai zilei. Vor crește ca număr deoarece va urma un an electoral plin de minciuni și de manipulări, și e nevoie de oameni care să mintă și să manipuleze în numele partidelor și a politicienilor. Apropo de asta, tăiați-i deja de pe lista voastră pe cei care au comentat ieri serios sondajul unde e prezentată Gabriela Firea ca potențială câștigătoare a alegerilor din București, mai ales în urma scandalului care a dat peste capul ei, părerea acestora este falsă și e direct influențată și proporțională cu banii primiți de la Pandele.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background