Olanda declară stare de urgență pentru a reduce migrația si solicită CE să renunțe la politicile de azil și migrație
Postat de Gold FM Radio pe 14 septembrie 2024
Guvernul olandez anunță „cea mai strictă politică de imigratie văzuta vreodată” si declară stare de urgență pentru a limita numărul solicitanților de azil care intră în țară, scrie Politico.
Guvernul olandez intenționează să introducă noi măsuri drastice anti-imigrație, care vor fi unele dintre cele mai stricte din Uniunea Europeană.
Planurile sale, anunțate vineri ca parte a programului coaliției de guvernământ, includ controale mai stricte la frontieră, pedepse celor „care pun probleme”, restricții privind reunificarea familiei care ar împiedica copiii adulți să se alăture părinților lor și un accent pe returnări forțate. .
Guvernul olandez este primul în care e reprezentat Partidul pentru Libertate de extremă-dreapta, anti-imigrație, al lui Geert Wilders , care a câștigat aproape un sfert din mandatele parlamentului olandez în noiembrie. Partidul său a dat ministrul migrației și azilului, Marjolein Faber.
„Țintesc cea mai strictă politică de azil de până acum”, a spus Faber într-un mesaj video, invocând blocaje în locuințe, îngrijire medicală și educație drept motive pentru a face acest lucru.
Planul, a spus ea, este să „declar legal criza a imigratiei, ceea ce îmi va permite să iau măsuri pentru a o combate”. O astfel de lege de urgență ar permite guvernului să ia măsuri fără a aștepta aprobarea parlamentului.
„Olanda ar trebui să aparțină categoriei de state membre cu cele mai stricte reguli de admitere din UE”, se arată în programul guvernamental.
Guvernul va cere Comisiei Europene renunțarea la politicile UE în materie de azil și migrație – cererea va fi trimisă la Bruxelles săptămâna viitoare, a declarat vineri prim-ministrul olandez Dick Schoof.
„Nu putem continua să suportăm afluxul mare de migranți în țara noastră. Oamenii se confruntă cu o criză de azil”, a spus Schoof, apărând măsura de urgență și legea planificată a crizei azilului.
El a respins o întrebare pentru a pune un număr pentru scăderea afluxului pe care dorește să o obțină, spunând în schimb că guvernul va evalua necesitatea legii crizei „verificând în mod regulat cum se descurcă Țările de Jos în acel moment”.
sursă. Politico