Numărul de vaccinuri versus necesitatea reală. Cine a ieșit pe profit?

Postat de pe 26 mai 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „În sfârșit vine cineva și zice lucrurilor pe nume. Adevărul a fost spus – s-a produs și respectiv vândut o cantitate nejustificat de mare de vaccinuri comparativ cu cererea, cu necesitatea și cu dorința oamenilor de a se vaccina”.

În perioada 24 – 25 mai a avut loc Forumul Economic Mondial de la Davos, în Elveția, în cadrul căreia s-au reunit unii dintre cei mai bogați și influenți oameni din întreaga lume. Unul dintre subiectele dezbătute a fost pandemia de Covid-19 și cum a fost aceasta abordată. De asemenea s-a pus problema unui posibil abuz din partea comaniilor farmaceutice producătoare de vaccin. Acestea ar fi produs o prea mare cantitate raportat la cerere, la necesitate și la dorința oamenilor de a face unul dintre aceste vaccinuri.

„În sfârșit s-a punctat și acest aspect” – subliniază Iosefina Pascal. „Doar România, prin intermediul Guvernului Cîțu, a achiziționat 120 de milioane de doze de vaccin în condițiile în care aproximativ 50% din populația țării s-a vaccinat împotriva Covid-19 și cam aici s-a oprit numărătoarea. Cu toate acestea Klaus Schwab, președintele Forumului Economic Mondial, împreună cu șeful de la Pfizer, Albert Bourla, s-au plâns de valul de anti-vacciniști, în timp ce profitul e enorm. În primul trimestru al acestui an, Pfizer a încasat aproximativ aceași sumă precum cea de pe întreg anul 2021”.

Jurnalista GOLD FM susține că ar trebui să punem în balanță acum binele făcut de aceste vaccinuri și profitul total al acestor companii farmaceutice producătoare. Aceasta este de părere că balanța ar atârna foarte mult spre cea de a doua variantă.  Tot la Forumul Economic Mondial, Oxfam International, o organizație de caritate din Marea Britanie, susține același lucru într-un raport intitulat „Profiteering from Pain” („Profitând de pe urma durerii” – trad.).

Revista Economic Time din India susține că raportul evidențiază faptul că pandemia de Covid-19 a făcut apariția de noi miliardari la fiecare 30 de ore, în timp ce aproape un milion de oameni ar putea fi împinși în sărăcia extremă în același ritm. Oxfam a adăugat că există o inegalitate extremă care există în această lume și aceasta rupe legăturile umanității.

Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background