Noi dosare penale presărate cu victimizare USRistă. Dubla măsură a primarilor USR

Postat de pe 27 martie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

Apar noi detalii în cazul șpăgii de la ASSMB, dosarul fiind deschis încă de anul trecut. În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a prezentat modul absolut penibil în care USR-iștii se victimizează și demonstrează cât de necinstiți sunt.

USR-istul Vlad Voiculescu a promovat-o pe Oana Sivache, fostă purtătoare de cuvânt a PSD în cadrul unei administrații locale și deținătoare a diverse funcții, până când s-a retras în urma unor scandaluri de corupție. Din postura de fostă sinecuristă a PSD, doamna Sivache a fost propulsată direct la ASSMB de către Vlad Voiculescu. Este interesant cum Cristian Plută, fostul director adjunct al ASSMB, a fost pedepsit de către autorități, în timp ce Oana Sivache a scăpat ca prin urechile acului. Iată că după mai multe luni, Sivache este ajunsă din urmă de faptele sale de corupție, în prezent fiind pusă sub control judiciar pentru că ar fi beneficiat de foloasele necuvenite obținute de Plută „șpăgarul”, pentru că acesta îi plătea ei chiria. Pare evident că, inițial, Oana Sivache a colaborat cu autoritățile, denunțându-și colegul și pe ea însăși pentru a primi o pedeapsă mai ușoară.

Într-o declarație recentă, Oana Sivache s-a plâns că este urmărită și hărțuită de „mafie”, spunând că „soarta ei este să devină un fel de Navalnîi de București”. Altfel spus, USR-iștii denunță abuzurile „poliției politice”, deși este dovedit cu probe solide că au săvârșit grave acte de corupție și nu este nicidecum vorba despre un atac împotriva opoziției doar pentru ca aceasta să fie stopată. Să nu uităm că aceste arestări abuzive au fost demarate în România fix de oamenii Statului Paralel, structură la care este „abonat” și USR-ul. Aceiași oameni care aplaudau „festivalul cătușelor” vin astăzi și pozează în martiri de tip Navalnîi.

La Brașov, primarul USR-ist Allen Coliban a cheltuit 14 milioane de euro pentru panseluțe, concomitent plângându-se că nu a putut să construiască sau să renoveze spitale în oraș pentru că proiectele sale au fost blocate timp de 2 ani de Alexandru Rafila. Un nou contract-gigant a fost atribuit, recent, de către Primăria Municipiului Brașov, păstorită, încă, de edilul USR Allen Coliban. Instituția a pus la bătaie un buget de 102,5 milioane de lei pentru amenajarea și întreținerea spațiilor verzi, timp de patru ani, iar, în urma licitației, prețul a fost scăzut la „doar” 71,6 milioane de lei. Afacerea a fost adjudecată de două companii controlate de același om de afaceri, implicat în contracte similare cu mai multe primării, în special din București. Alte 1,24 milioane de lei vor fi cheltuite pentru o instalație destinată stingerii incendiilor provocate de… bateriile mașinilor electrice sau hibrid.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background