Coldifer și afacerile cu securiștii ruși – cutremur în statul român. Răspunsul halucinant al MApN

Postat de pe 27 martie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

Jurnalista Iosefina Pascal a demascat, în emisiunea sa de la Gold FM, rețeaua lui Florian Coldea și noile activități ale acesteia, susținute și sprijinite de serviciile secrete din Rusia. Iosefina Pascal a publicat o anchetă în exclusivitate pe Solid News, în care prezintă în detaliu legătura CryptoData cu serviciile rusești, casa conspirativa a lui Coldea și Imperiul Imobiliar al Caprelor Mărunte. Totodată, jurnalista a dezvăluit care a fost răspunsul MApN cu privire la această speță.

Din anchetele complexe și exhaustive ale jurnalistei Iosefina Pascal, am aflat că Florian Coldea și-a creat o adevărată rețea ce are ca avatar brandul CryptoData, deținut de Ovidiu Toma și Bogdan Mărunțiș. Aceștia au ridicat o fermă ilegală de minat cryptomonede, „afacere” din care au câștigat câteva zeci de milioane de euro, însă adevăratele averi s-au făcut de pe urma altor activități cel puțin la fel de dubioase.

MApN a răspuns, într-un final, la solicitările presei, dezvăluind că, din anul 2013 (deci cam de când a început „căpușarea” firmei Gerom S.A. și transformarea acesteia în fermă de cryptomonede) și până în 2022 Bogdan Mărunțiș a fost pilot la Baza Militară Kogălniceanu. În mod normal, nu ar fi avut voie să conducă o firmă, dar acesta apare în spațiul public drept asociat al lui Ovidiu Toma. Tot cei de la MApN i-au luat apărarea lui Mărunțiș, spunând că acesta nu era obligat să depună declarația de avere; însă, conform legii, el, din postura de cadru militar, trebuia să raporteze cu privire la activitățile întreprinse în viața sa privată.

În 2019, a apărut un dosar penal amplu la DIICOT, în cadrul căruia s-au făcut percheziții la Gerom S.A. și au fost descoperite echipamente ce aparțineau unei firme înființate de rușii de la Radalink. Această firmă rusească mina cryptomonede pentru serviciul de informații extern al Rusiei. În fruntea activității de minat cryptomonede cu echipamentele Rusiei se afla chiar Bogdan Mărunțiș, cadru activ în armata României. Dosarul DIICOT nu a ajuns în instanță, probabil de teama lui Coldea.

„Este foarte grav că, în contextul în care ni se spune că vin rușii peste noi, aflăm că rușii sunt deja aici. După cum știți, am făcut plângere penală la DIICOT pentru 8 infracțiuni pe care le-au săvârșit băieții ăștia, urmând să pun la dispoziția procurorilor toate documentele, înregistrările, discuțiile și toți martorii care pot corobora aceste probe”, a concluzionat jurnalista. În România, unde niște băieți protejați de Coldea fac afaceri ilegale cu rușii și strâng mormane de bani, economistul-șef al BNR îndeamnă românii de rând să strângă cureaua și să nu mai aibă atât de multe pretenții, ignorând complet că suntem una dintre cele mai sărace țări din UE.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background