Nepoata cărui mare actor este Grațiela Duban?

Postat de pe 9 februarie 2022

Autor: Adrian Lambru

Actrița Grațiela Duban a declarat în cadrul emisiunii „Golden Hour”, de la GOLD FM, că: „Ion Dichiseanu a fost văr cu tatăl meu”.

Grațiela Duban, cu toate că se trage din doi părinți ingineri agronomi, și-a dorit să devină actriță. Se pare că nu este singura talentată din familie, vărul tatălui său fiind marele actor Ion Dichiseanu, după cum mărturisește Grațilea Duban pentru prima dată în spațiul public pentru GOLD FM: „Nu am declarat asta până acum. Este mai mult o informație intimă, de familie. Și până acum nu s-a întâmplat să o fac publică, deși toți apropiații mei știu asta”.

Un rol foarte greu, imediat după facultate

După absolvirea Facultății de Teatru din București în 2008, Grațielei i s-a propus să joace în sceneta de teatru „Femeile din Trahis” în regia lui Alexander Hausvater la Teatrul Municipal din Târgoviște. „A trebuit să învăț o coregrafie foarte grea” – spune Grațiela Duban. „Cu toate că personajul meu nu avea replici, trecea prin foarte multe lucruri, printre care a trebuit să joc la un moment dat și dezbrăcată”.

Scenă vs platoul de filmare

După debutul pe scenă a urmat și cel de pe micul ecran, iar Grațiela a primit primul rol într-un film în 2010, și anume „La bani, la cap, la oase”. Au mai urmat apoi filme precum „Cafea doar dulce” sau „Rămâi cu mine”. Graţiela Duban a jucat și în câteva seriale dintre care amintim: „17”, „Viaţă în 3”, „Un pas înainte”.

Întrebată ce ar alege dintre scena teatrului sau platoul de filmare, Grațila a răspuns că le preferă pe ambele, atâta timp cât își face meseria: „Atâta timp cât am ocazia să fac ceea ce-mi place și să-mi bucur sufletul, mi-e bine oriunde”.

„Andrei m-a prezentat prietenilor ca fiind viitoarea lui soție de la a doua întâlnire”

Grațilea și Andrei Duban sunt căsătoriți din anul 2011. Aceștia s-au cunoscut pe litoralul românesc, când fiecare dintre ei prezenta câte un program de seară  în cadrul a două hoteluri. Fiind și la început, Grațiela l-a urmărit pe Andrei pentru a-i „fura” din trucuri și a lua lecții de la „maestru”.

„În seara aceea, Andrei m-a prezentat prietenilor ca fiind viitoarea lui soție” – povestește actrița. „Ne mai văzusem o singură dată înainte de treaba asta, în rest vorbisem doar la teleon. Însă eu aveam lecțiile învățate de acasă și știam că obișnuiește să se dea la femei și am zis că nu o să pic în capcana lui. Se pare că destinul a mers altfel”.

Emisiunea “Golden Hour”, moderată de Jessie, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 18. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagia de Facebook Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background