Negarea nazismului și a istoriei, inacceptabilă – H. D. Hartmann

Postat de pe 16 martie 2022

Autor: Adrian Lambru

Analistul geo-politic H. D. Hartmann a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „Negarea nazismului  de către demnitarii statului român din cadrul Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) încalcă cel puțin trei legi. Este o crimă împotriva tuturor victimelor nazismului din lume”.

Mambra CNA Dorina Rusu susține că detaliile prezentate de postul de radio GOLD FM privind Batalionul Azov din Ucraina și activitățile sale neo-naziste ar face parte dintr-un narativ rusofil. Aceasta a argumentat prin negarea existenței acestei mișcări extremiste. Analistul H. D. Hartmann spune că aceste afirmații ar reprezenta „o crimă împotriva tuturor victimelor nazismului din lume”.

„Cine neagă că există nazism în Ucraina ascunzându-se sub acuzația că ești pro-rus dacă recunoști prezența acestor regimente face o mare greșeală” – a adăugat acesta. Numărul victimelor nazismului din Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste (din care făcea partea și Ucraina) ar ajunge la 22 de milioane, potrivit lui Hartmann.

„Generalul Stepan Bandera, de cetățenie ucraineană, a fost numit personal de către Adolf Hitler cu titlul de șef al Ucrainei Autonome ocupate de armata germană. Cine neagă istoria, cine se face că nu vede că pe zidurile Kievului este pictat chipul lui Bandera, cine neagă existența nazismului din Ucraina de astăzi, în numele rusofobiei, minte cu nerușinare” – subliniază anlistul.

Demnitarii români și rusofobuia

Însăși rusofobia ar reprezenta o atitudine specifică nazismului. A considera cultura rusă la un nivel scăzut sau chiar întreaga țară și națiunea sa împarte umanitatea în rase superioare și inferioare.

„Demnitarii statului român de la CNA care neagă toate aceste activități extremiste din Ucraina actuală încalcă cel puțin trei legi ale statului român” – atrage atenția Hartmann. „Este o insultă adusă statului român! Rusofobia nu-și are niciun fel de justificare în războiul de ocupare a Ucrainei pe care Rusia l-a declanșat”.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.

sursă photo: Copyright  Sergei Chuzavkov/AP2009, via euronews.com


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background