Nababii statului cu Vile la Cheie – Simonis și Iohannis

Postat de pe 28 februarie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a analizat mega-scandalul vilelor de lux în renovare pentru „împăratul” Iohannis și pentru Alfred Simonis.

E interesant faptul că RAAPPS, o instituție despre care se cunoaște că ar fi controlată de PSD, a fost luată în vizor de Recorder, o entitate care a avut drept scop în mai multe anchete investigarea corupției din PSD și din alte structuri adiacente acestui partid. Cel mai probabil, niciun român nu mai este șocat să afle că „cel mai mare turist al României”, care a mers în excursii de zeci de milioane de euro, își construiește acum un adevarat palat, pentru care numai renovările costă 7 milioane de euro. Totuși, entitățile media din zona progresistă au rulat și ieri, și astăzi numeroase știri, glume și discuții despre „Împăratul Iohannis”, deși acest personaj și-a obținut cele două mandate sau a fost „împărățit” tocmai de această parte a presei, care acum îl critică.

Mai există un personaj în lumea politică, Alfred Simonis, președintele (interimar al) Camerei Deputaților, care va primi pe mână o vilă proaspăt renovată (cu 12 milioane de lei), tot de la RAAPPS. Este vorba despre Vila din strada Nikolai Gogol, nr. 3, situată în zona Primăverii din Capitală, la câteva sute de metri de reședința actualului șef de stat.

Firea vs Piedone – faza pe puci și dosare

Cristian Popescu Piedone și-a anunțat candidatura la primăria capitalei și se vehiculează în presă că ar avea șanse mari să câștige. ANI l-a acuzat pe actualul primar al Sectorului 5 de conflict de interese, pentru că și-a angajat ginerele la primărie. Cu toate acestea, Piedone s-a „autodenunțat” în cadrul unei emisiuni de-a Ancăi Alexandrescu, declarând că „și-a angajat toată familia la primărie”. Totodată, nu este un secret că fiul său este pregătit să-i succeadă la primăria Sectorului 5 al capitalei. Iosefina Pascal a avertizat că sesizarea ANI ar putea să fie doar începutul, pentru că lui Piedone i se pregătesc mai multe dosare. Ciprian Purice susține că statutul lui Piedone de țintă/victimă a unor dosare penale și lupta sa contra sistemului îl vor propulsa pe acesta la primăria generală.

Gabriela Firea nu renunță la bătălie, pentru că în joc e viitorul ei, al lui Florentin Pandele și chiar și al lui Paul Stănescu. Firea, în schimb, are multe probleme în justiție, fiind implicată în dosarul Parcului IOR, dosarul Parcului Verdi, dar și în mega-scandalul rețelei infracționale din Voluntari. PSD-ul paralel așteaptă cu sufletul la gură rezultatul alegerilor europarlamentare și locale și pregătește răsturnarea lui Ciolacu de la șefia partidului.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background