Ministerul Educației ia în considerare eliminarea vacanței de Paști!? Nimeni nu reclamă nimic!

Postat de pe 15 februarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Liga Studenților de la Iași a emis un comunicat oficial în care vorbește despre eliminarea vacanței de Paști, măsură aberantă ce a fost dezbătută pe larg în cadrul emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal la Radio Gold FM.

Actualul Ministru al Educației, doamna Ligia Deca, ar fi postat pe pagina sa de Facebook un anunț în care ar fi zis că, de fapt, această vacanță de Paști nu ar fi fost eliminată sau ar fi fost reintrodusă în calendarul școlar, însă se pare că postarea cu pricina a fost ștearsă ulterior. Nu există niciun alt comunicat în afară de cel emis de Liga Studenților de la Iași. „Liga Studenţilor (LS IAŞI) condamnă gestul Ligiei Deca, ministrul Educaţiei, de a elimina vacanţa de Paşti din calendarul anului şcolar 2023-2024, calificând gestul drept unul anti-creştin, specific culturii anulării (cancel culture) – curentului woke care urmăreşte să elimine fundamentele creştine ale civilizaţiei occidentale şi europene, aducând aminte de măsuri identice luate la începutul regimului totalitar comunist din România”, scrie Agerpres, citat de Iosefina. Atașăm mai jos postarea publicată pe pagina de Facebook a Ligii Studenților din Iași:

Este vorba despre un abuz flagrant, având în vedere că majoritatea cetățenilor din România sunt creștini-ortodocși și mai ales că această vacanță este reglementată prin lege la nivelul întregului stat, incluzând aici salariații și elevii. Studenții oferă date îngrijorătoare, punând accent pe faptul că decizia ar afecta cel puţin 65 de mii de copii, care nu îşi vor mai putea vedea în vacanţă părinţii plecaţi la muncă în străinătate.

„Nu înțeleg logica. Când o să le dea vacanță? De Halloween sau cum? Iar cel mai tragic lucru este că nu se comunică nimic public. Vorbim aici chiar de discriminare, pentru că elevii și studenții vor fi obligați să meargă la cursuri, în timp ce angajații, mai ales cei de la stat, care oricum o țin numai în sărbători și în zile libere, vor putea să fie în vacanță”, a comentat Iosefina Pascal, subliniind astfel cât de aberante sunt măsurile pe care le tot impune Ministerul Educației.

De câțiva ani buni încoace, Ministerul Educației a făcut praf întregul sistem, luând tot felul de hotărâri în pripă, în ultimul moment sau de pe-o zi pe alta. Practic, miniștrii lui Iohannis, cu tot cu proiectul lui cu „România educată”, se joacă cu viitorul tinerilor, cu viețile cadrelor didactice și chiar și cu cele ale bieților părinți. Dar, bineînțeles, nimeni nu pare să reclame nimic.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background