Mihai Pascu arestat într-un dosar de corupție. Măsurile rapide și ferme ce ar putea opri drogangeala

Postat de pe 23 august 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, Iosefina Pascal a realizat profilul de infractor al lui Mihai Pascu, tatăl drogatului criminal care a ucis doi tineri în stațiunea 2 Mai, urcându-se drogat la volanul unui bolid de epocă foarte solid. Jurnalista a propus o serie de măsuri rapide ce ar putea eficientiza procesul de combatere a consumului și traficului de droguri.

Investigând cazul, jurnalista Iosefina Pascal a descoperit că Mihai Claudiu Pascu, fost avocat în baroul din Dolj, a fost condamnat pentru luare de mită și trafic de influență. Presa a descoperit aceeași pistă și a declarat că acest Mihai Claudiu Pascu ar fi aceeași persoană cu tatăl criminalului Vlad Pascu, numai că între timp s-a aflat că cei doi indivizi sunt persoane diferite, fără niciun fel de legătură.

În schimb, tatăl lui Vlad Pascu a fost arestat, dar nu a fost niciodată condamnat. În urmă cu aproximativ 10 ani, Mihai Pascu a fost arestat într-un dosar de corupție și a început să dezvăluie informații și să denunțe alte persoane pentru a scăpa de condamnare cu executare. Iosefina Pascal are suspiciunea că Mihai Pascu a fost arestat și în momentul în care i-a fost confiscat arsenalul de arme pe care acesta îl deținea. Armele le folosea pentru a-i amenința pe cei care îi erau datori. Există documente de executare silită în valoare de 1.000.000 de euro inclusiv pe numele partenerului său de afaceri, Costin Marian, cel despre care se spune că i-ar fi dat șpagă procurorului-șef din Constanța. Pare că această tactică a fost folosită pentru a se spăla bani, întreaga tranzacție fiind prezentată drept un împrumut între persoane fizice.

Combaterea traficului și consumului de droguri a devenit o urgență națională, motiv pentru care Iosefina Pascal a cercetat și a dat de o mulțime de grupuri pe Internet unde se vând droguri de mare risc cu duiumul. Dealerii și drogații de pe acele grupuri discutau inclusiv despre cazul lui Vlad Pascu și despre cum acesta cumpăra droguri chiar de la ei în urmă cu doar câțiva ani. Se mai scria pe acele forumuri că nu era posibil ca Pascu să fie lăsat să plece de două ori, deși fusese oprit de poliție, fără să fi avut pile la nivel înalt, utilizatorii vorbind din postura oamenilor care au avut la rândul lor probleme cu legea. Grupurile acestea de pe rețelele de socializare demonstrează cum în plin scandal, dealerii își continuă „munca” liberi și nestingheriți, chiar pe litoralul românesc. Un club din Vama Veche este cunoscut ca fiind punctul de întâlnire al dealerilor cu consumatorii.  

Pentru mortalitatea destul de mică a virusului Covid (2%), cetățenii au fost restricționați, li s-a sistat accesul la educație, la muncă, la libertate de mișcare, iar pentru epidemia de drogangeală cu etnobotanice cu mortalitate extrem de ridicată nu se face absolut nimic. De ce? Este un mediu de afaceri păstorit de stat. Jurnalista a propus câteva soluții care să eficientizeze procesul de combatere a consumului și traficului de droguri. În primul rând, ar putea fi instituite mai multe filtre, nu doar în trafic, ci și pe stradă. Consumatorii ar trebui monitorizați, pentru că o bună parte dintre ei devin dealeri. În al doilea rând, legea ar trebui să fie modificată în așa fel încât consumatorii prinși să-și denunțe dealerii și să fie incriminați. Totodată, ar trebui refăcută DGIPI și ar trebui puse la punct o serie de măsuri care să vizeze prevenția, combaterea și reabilitarea.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background