Mega: Suveranismul din politica românească are ca efect compromiterea principiilor ziditoare ale națiunii noastre.
Postat de Gold FM Radio pe 27 mai 2024
Autor: Oana-Medeea Groza
În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Ciprian Mega a analizat suveranismul românesc, demonstrând dacă și în ce măsură mesajele partidelor suveraniste sunt potrivite.
În discursul suveranist de astăzi, suveranitatea este echivalată cu independența, ceea ce este din start o greșeală. Este recunoscut la nivel global chiar faptul că suveranitatea României a fost cedată cel puțin parțial. Cedarea parțială a suveranității ar trebui să ne îngrijoreze foarte mult, mai ales pentru că efectele sale se reflectă și în plan cultural. Pentru a înțelege nevoile suveraniștilor români trebuie înțeles și pericolul reprezentat de globalizare. Globalizarea trece dincolo de schimburile economice și înseamnă inclusiv împărtășirea unor norme, valori, credințe, dar și abordarea unui tip de comunicare superficială, cu infrastructură globală. Așadar, globalizarea înseamnă însușirea unui nou tip de filosofie care nu mai ține cont de adevăr. Prin astfel de înșelăciuni, globaliștii trec de frontiera etnică și pătrund în interiorul unei națiuni, alterându-i conștiința națională. Pericolul este așezarea gândirii etnice în matricea gândirii uniformizate, a avertizat preotul Ciprian Mega.
La nivelul țării noastre, globalizarea se construiește prin intermediul a două planuri: cel al multinaționalelor, dar și cel al masoneriei, o multinațională la nivel de gândire, un alt plan fiind tolerarea sau chiar încurajarea unei false disidențe, care se identifică cu etichete de tipul: „naționalism”, „suveranism”, „conservatorism” ș.a.. Toți cei care se recomandă cu aceste etichete reciclează idei din trecut și le duc în derizoriu sau caricaturizează personalități istorice de prim rang pentru a-și împodobi campania electorală. În spatele acestor imagini de fapt nu se află nimeni care să reprezinte conștiința națională. Ambele planuri atacă ideea de suveranitate și au ca punct comun agresiunea culturală. Ca atare, există un dispreț față de tot ceea ce înseamnă moștenire culturală.
În România, nu există la momentul actual o mișcare suveranistă în adevăratul sens al termenului, dovadă fiind chiar faptul că singurul partid care se recomandă ca fiind suveranist, deși nu are o doctrină concordantă cu suveranismul, se îndreaptă către Parlamentul European nu cu oameni de cultură, ci cu oameni de afaceri. Sunt scoși la luptă oameni înarmați în primul rând cu pragmatism, oameni care sunt chemați să-și asume adevăruri fără să le cunoască în profunzime, ori în Parlamentul European lupta nu este pentru astfel de oameni. Câteva propuneri și proiecte din Parlamentul European care ne-au șocat au fost următoarele: renunțarea la sărbătorile tradiționale, schimbarea structurii familiei, liberalizarea schimbării de sex, temerea că am fi prea mulți pe Pământ și scăderea populației, toate acestea indicând lupta ideologică. Discursul politic poate fi onest doar în măsura în care preia elemente din discursul teologic, care trebuie să armonizeze toată moștenirea culturală europeană. Doar astfel se poate combate globalizarea care se hrănește din egoismul hedonic al omului, a concluzionat preotul Ciprian Mega.
Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro