Marius Lulea: În 2024 avem un buget bazat pe cifre nerealiste ce va distruge mediul de afaceri

Postat de pe 13 decembrie 2023

„Proiectul de buget pentru anul viitor prezentat de Ministerul Finanțelor în spațiul public, la fel ca și cel din anul 2023, pornește de la cifre nerealiste. La o primă analiză, constatăm că avem cheltuieli mult prea mari, iar veniturile estimate țin de fantastic și nu de realitate. În consecință, deficitul real în 2024 va fi unul foarte mare, estimat la aproximativ 6 – 7% de specialiștii din AUR. Acest lucru înseamnă că Guvernul PSD-PNL declară în fals la venituri mai mult decât poate susține economia națională, exact la fel cum au făcut și în cazul bugetului pentru anul în curs. Consecința va fi aceea că, pe la jumătatea anului, vor spune că nu mai sunt bani și au descoperit din nou o gaură bugetară, la fel ca în 2023. Din acest punct de vedere, multe din cheltuielile antamate pentru anul viitor nu vor putea fi onorate, ceea ce va face ca multe companii care au contracte cu statul să rămână cu facturi restante în cea de-a doua parte a anului 2024.

Faptul că la capitolul de venituri avem de a face cu o estimare nerealistă arată faptul că actualul Guvern este desprins de realitate și nu înțelege gravitatea unui buget care în mod real este puternic dezechilibrat și care poate împinge România într-un ciclu dezastruos, similar cu cel care se petrece în ultimul sfert de secol în America Latină.

Prioritățile PSD-PNL exprimate prin bugetul pentru 2024 sunt unele electorale. În vreme ce banii pentru educație, sănătate și infrastructură sunt în continuare mult prea puțini pentru a face față nevoii de dezvoltare a României, sumele alocate pentru clientela de partid care a fost angajată în statul român și pentru multe cheltuieli inutile ale primăriilor sunt pe mai departe mult prea mari”, a arătat prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea.

Departamentul de comunicare al Alianței pentru Unirea Românilor 


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background