Marian Zlotea dezvăluiri senzaționale despre mafia Statului Paralel din vremea lui Băsescu

Postat de pe 29 mai 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Marian Zlotea, fost politician, unul dintre condamnații fugari refugiați în Italia, a destăinuit modul de operare a rețelei generalilor interlopi ce-a acționat și-n cazul său în mod similar cu cel al lui Cătălin Hideg.

Marian Zlotea a fost chemat de urgență înapoi în țară când acesta era la mijlocul mandatului său de europarlamentar, fiind nevoie de participarea lui în organizarea campaniei la prezidențiale din anul 2009, campanie în care Zlotea a fost de partea lui Traian Băsescu, în tabăra opusă celei a lui Cozmin Gușă, care-i conducea campania lui Mircea Geoană. Atmosfera la momentul respectiv era una de felul următor: se știa de existența lui Florian Coldea și de influența sa, se știa că a fost adus de Falcă și acceptat de Băsescu, dar se mergea pe un principiu de tipul „nu ne deranjează, nu-l deranjăm”. Marian Zlotea susține că nu a avut niciodată legături cu Florian Coldea, pentru că nu ar fi avut de ce să discute cu un asemenea personaj.

În perioada campaniei din 2009, s-a produs un „scurtcircuit” în relația dintre Zlotea și Coldea, pricinuit de falsa impresie a lui Coldea că Zlotea ar pune la cale înlocuirea lui. Zlotea bănuiește că vreun coleg de-al său de la Colegiul Național de Apărare i-a făcut raport și l-a „pârât” lui Coldea. Din poziția sa de la ANSVSA, Marian Zlotea s-a trezit în 2010 că se lupta împotriva unui întreg sistem. În parcursul său, Zlotea a făcut o greșeală cu un personaj de la Cluj, acceptând un contract de câteva sute de milioane privind crotaliile animalelor. Figurau în sistem milioane de capete de animale, făcându-se profituri uriașe de pe urma acestei afaceri. Firma implicată a fost IQM Management, ce avea contract cu nemții, de unde veneau toate crotaliile.

Marian Zlotea a emis o ordonanță de urgență prin care schimbat modul de tranzacționare a crotaliilor, pentru că a sesizat faptul că se desfășura o amplă operațiune de furt a statului, generând astfel un mare deranj în sistem, toate acestea petrecându-se în mandatul de premier al lui Boc. La câteva luni distanță, au început problemele pentru Zlotea. Dosarul a rămas ulterior în stand-by până în februarie 2014, când procuroarea Aurelia Enache, omul lui Coldea, l-a pus pe Zlotea să-i furnizeze informații despre Vasile Blaga și despre Traian Băsescu pentru închiderea definitivă a dosarului. Zlotea a refuzat să fie turnător pentru Coldea și a primit 2 ani cu suspendare, sentință la care a făcut apel, pentru că știa că sunt probleme la dosar și avea probe care îi dovedeau nevinovăția.

Marian Zlotea, aflat astăzi în Italia, s-a pus la dispoziția organelor judiciare. Judecătorul l-a pus în arest la domiciliu până la începerea procesului de extrădare. Între timp, a fost anulat mandatul de extrădare. Cazul lui Zlotea a fost cercetat pe filiera Trăilă din justiție, filieră de care aparține soția lui Doru Trăilă, Cristina Trăilă, judecătoarea Claudia Jderu, judecătoarea Ruxandra Grecu. Marian Zlotea a nimerit într-un final un complet de judecată care se ocupa și de dosarul ICA al lui Dan Voiculescu. Dosarul lui Voiculescu a fost soluționat rapid, în timp ce dosarul lui Zlotea era amânat la nesfârșit, fapt care l-a determinat pe politician să-l recuze pe judecător.

Marian Zlotea a scris și o carte în care detaliază toate aceste abuzuri ale sistemului.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background