„MAJORITATEA ALEȘILOR SUNT SPERIAȚI DE POPOR” – IOSEFINA PASCAL, LA GOLD FM

Postat de pe 25 ianuarie 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii “Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „O parte considerabilă a clasei politice românești se izolează de cetățenii care i-au votat”.

În această categorie de politicieni ar intra chiar președintele Klaus Iohannis. Șeful statului a lipsit de la vizita anulă avută la Iași cu ocazia sărbătoririi Micii Uniri de pe 24 ianuarie, asta pentru că primarul Mihai Chirica a anulat festivitatea din cauze pandemice. Președintele a fost prezent la Mormântul Eroului Necunoscut din Parcul Carol din capitală.

„S-a vrut anularea zilei Micii Uniri” – susține Iosefina Pascal. „Iohannis nu a ratat ocazia să se înconjoare de generali făcuți la apelul bocancilor. Însă, spiritual, național vorbind, nu poți anula un astfelde eveniment de o maximă importanță. Oamenii tot vor sărbători și asta s-a văzut. Alianța pentru Unirea Românilor a reușit să scoată lumea din Iași în stradă și să participe la o festivitate”.

Frica de popor

Jurnalista este de părere că aleșilor le-ar fi „frică” de poporul suveran. Pentru evitarea acestui sentiment, ar trebui o mai bună colaborare, o mai strânsă legătură între clasa politică și cetăteții români. Izolarea și anularea de evenimente cu publicul ar face exact contrariul.

„Așa este normal, ca cei care ne conduc să fie conștienți de puterea însemnată a  poporulului, dar nu ar trebui să se luptre cu ea separându-se de cetățeni. Trebuie să existe ajutor din partea lor” – a adăugat Iosefina Pascal.

Neasumarea

De dragul imaginii, atât președintele statului cât și primarul de la Iași nu și-ar fi asumat întâlnirea cu un public numeros în timpul valului cinci de pandemie. De asemenea, majoritatea clasei politice ar fi separată de cetățenii României, potrivit jurnalistei GOLD FM.

„Iohannis și Chirica s-au izolat, o mișcare foarte greșită a celor doi” – observă Iosefina Pascal. „Primul în Parcol Carol, unde clar nu avea ce să caute pe 24 ianuarie, iar Chirica cine știe pe unde o fi fost. Nu au riscat, așa cum au făcut cei de la AUR, să se contamineze cu virusul. George Simion și ceilalți din partidul său au reușit să strângă români la Iași să sărbătorească Mica Unire”.

Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background