Mai mulți bebeluși uciși în spital de bacteriile nosocomiale

Postat de pe 12 octombrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza        

Tragediile se țin lanț în România, scârbind din ce în ce mai mult cetățenii sătui de corupție și de lipsa de eficiență de la toate nivelurile. În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a dezvăluit detalii șocante despre moartea unor nou-născuți dintr-un spital din România în urma contractării unor bacterii extrem de periculoase.

Infecțiile nosocomiale fac victime atât în rândul adulților, cât mai ales în rândul bebelușilor, ale căror organisme firave nu se pot lupta cu infecțiile periculoase din spitale. Mai multe decese în urma contractării unor infecții nosocomiale au avut loc la Spitalul Județean Suceava.

Au existat antecedente, întrucât în 2016, 3 copii abia născuți au murit din cauza infecțiilor nosocomiale, la același spital, într-un interval de 7 luni. În dosarul penal care a urmat, expertiza IML a arătat că micuții au murit după ce s-au infectat în spital. Țeava cu apă era infestată cu o bacterie cunoscută sub numele de piocianic. În 2021, dosarul a fost trimis în judecată la Judecătoria Suceava, Spitalul Județean fiind învinuit de ucidere din culpă. Familiile au solicitat schimbarea încadrării dosarului în omor, pentru că există probe care atestă că spitalul știa de pericolul iminent pentru viețile pacienților și nu a făcut nimic.

În dosar sunt implicate persoane influente, printre care se numără și Secretarul de Stat Tiberiu Brădățan, care a fost directorul medical al spitalului. Au fost făcute controale în urma cărora s-au constatat neregulile grave și pericolul iminent pentru sănătatea pacienților, dar se pare că spitalul a funcționat în continuare fără să îi fie impuse sancțiuni și fără să fie rezolvată problema.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background