MAI, clarificări în cazul anchetei referitoare la „Pepiniera de teroriști Hamas din Băneasa”

Postat de pe 5 februarie 2024

În vederea corectării unor enunțuri factual false și a unei corecte informări a publicului, privind informațiile referitoare la „Pepiniera de teroriști Hamas din Băneasa”, Direcția Informare și Relații Publice din cadrul Ministerului Afacerilor Interne este abilitată să facă următoarele precizări:

  1. Inexactități în Articol: Articolul conține afirmații nefondate, atribuind Ministerului declarații neautentice și incorecte, precum recunoașterea unei presupuse pregătiri militare a studenților afiliați grupării teroriste Hamas în România. Aceste informații sunt complet neadevărate.
  2. Natura Educației Furnizate: Contrar celor susținute în articol, studenții palestinieni, prezenți în România în baza unui acord cu Autoritatea Palestiniană, sunt formați exclusiv în domeniul pompierilor. Programul lor academic nu include instruirea în tactici de luptă sau utilizarea de substanțe explozive.
  3. Apel către Mass-media: Solicităm jurnaliștilor responsabili să nu perpetueze aceste dezinformări.
  4. Precizări Suplimentare: Reiterăm declarațiile Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza, publicate inițial pe 30.01.2024, care demontează aceste acuzații: https://academiadepolitie.ro/comunicat-de-presa-30-01-2024-11318/
  5. Clarificări Privind Academia de Poliție: În legătură cu acuzațiile de militarizare a Academiei și de nerespectare a angajamentelor față de sindicate, subliniem că Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza se află într-un proces de reformă, reformă cerută inclusiv de către sindicate, proces care a respectat toate etapele de consultare publică și transparență decizională.
  6. Colaborarea între conducerea MAI și sindicate este una onestă, iar instituția a ținut cont de solicitările sindicatelor inclusiv la realizarea proiectului de buget pentru anul 2024 (creșterea exponențială a bugetului alocat investițiilor și dotării cu tehnică de intervenție). În același timp, există un proces corect de consultare și pentru satisfacerea cererilor de natură salarială. Reamintim că, în mod constant, a existat un dialog între conducerea MAI și sindicate, ultima întâlnire având loc la finalul lunii ianuarie, inclusiv cu participarea Prim-ministrului României.
  7. Precizăm că autorul preia în articolul menționat, publicat în data de 1 Februarie 2024, o postare realizată pe pagina de socializare de un sindicat în luna Octombrie a anului 2023, multe dintre datele din respectiva postare nemaifiind de actualitate sau nu sunt reale, printre care menționăm:
  8. afirmația potrivit căreia rectorul academiei, numit în urmă cu doi ani, este încă în funcție- afirmație falsă
  9. acuzațiile potrivit cărora personalul Academiei va pierde din drepturi după militarizare- afirmație falsă

Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background