Lupta împotriva poluării se concretizează prin… digitalizare, dar nicio măsură reală

Postat de pe 1 septembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea, „Scamatoriile Iosefinei”, moderatoarea Iosefina Pascal informează asupra ultimelor măsuri luate de Ministrul Mediului, Tanczos Barna, preocupat de digitalizarea mediului și monitorizarea poluării.

Iosefina Pascal anunță că au fost semnate 3 contracte de finanțare prin PNRR, în valoare de peste 214 milioane de lei. Este vorba despre proiecte bazate pe managementul pădurilor, managementul deșeurilor și transformarea digitală. Tanczos Barna susține că noile contracte semnate vor contribui substanțial în lupta cu schimbările climatice. Obiectivele amintite sunt: reducerea riscului de inundații în vederea protejării persoanelor, infrastructurii și a obiectivelor aflate în zonă de risc, la care se adaugă protejarea mediului și a biodiversității prin măsuri ecologice.

Iosefina Pascal sugerează că pentru a combate problema corupției și a furtului de lemn din țară, mai eficient ar fi ca garda de mediu și poliția de frontieră să aibă grijă să nu mai fie defrișate pădurile, să fie înăsprite pedepsele și să se acționeze în număr cât mai mare împotriva celor care taie pădurile sau care fac braconaj. În plus, ar fi nevoie de o acțiune practică de reîmpădurire.

Unde sunt soluțiile concrete?

Tânăra jurnalistă comentează că digitalizarea și monitorizarea poluării apelor, spre exemplu, de pe un calculator nu rezolvă automat problemele majore de mediu. Se va constata că situația este rea, dar măsurile concrete vor întârzia să apară. Pe lângă acest aspect, Iosefina amintește de problema presantă a gropilor de gunoi din țară și sugerează că liderii politici ar trebui să fie mai atenți la plângerile și cerințele cetățenilor, care sesizează astfel de probleme în mod frecvent, în loc să dea bani grei pe monitorizarea digitală și să nu rezolve nimic.

Iosefina Pascal atrage atenția asupra faptului că astfel de măsuri pot reprezenta un paravan care să le ofere oamenilor politici prilejul să justifice măsurile aberante pe care vor să le impună, de tipul: sistarea apei, oprirea aerului condiționat, adoptarea făinii de greier ș.a.m.d.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background