Lucrurile nespuse din spatele vizitei lui Emannuel Macron la București

Postat de pe 13 iunie 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalistul de la România Liberă, Marius Ghilezan, a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „Zilele acestea se va juca tare la București. Numai neștiutorii se vor uita la bazele militare, însă aceea este doar o distragere a atenției”.

Marți, 14 iunie, președintele francez Emannuel Macron va veni în vizită în România pentru a sta de vorbă cu militarii francezi de la baza Cincu din România, iar apoi va merge în Republica Moldova, în ziua de miercuri, potrivit informațiilor oficiale. Însă, în mod neoficial, scopul adevărat al acestei vizite ar fi altul. Marius Ghilezan vorbește la GOLD FM despre posibila susținere din partea Franței la viitoarele alegerei prezidențiale din România a Laurei Codruța Kövesi.

„Așa se prezintă șantajul” – spune jurnalistul. „Președintele francez vine la Iohannis cu lista de cumpărături. Dacă Iohannis nu va fi de acord cu afacerile pe care vrea Macron să le facă, acesta din urmă o va aduce înapoi pe Laura Codruța Kövesi, care deja a început să-i critice pe înalții politici de la noi din țară. Nu degeaba presa din Franța a început deja să discute în mod laudativ despre acest personaj”.

Macron, Odessa și foametea

Pentru că România este sub sfera de influență a Statelor Unite ale Americii, pentru Klaus Iohannis ar fi foarte dificil să accepte toate propunerile de cumpărare cu care ar veni Emannuel Macron la noi în țară. Totodată, președintele francez se arată destul de preocupat de situația politico-militară din estul Europei, iar vizitele în România și în Republica Moldova ar avea loc pentru consolidarea acestor poziții.

Jurnalistul de la România Liberă, Marius Ghilezan, este de părere că: „Dacă Emannuel Macron va rezolva problema încurcată din Odessa, e un mare șah al pieții globale privind înfometarea ce va să vină. 2% din necesarul de grâne al planetei este dat de către Rusia și 2,5% de către Ucraina. Cei care trâmbițează cu foametea globală sunt cei care joacă greu la bursă și vor, prin sărăcire, să mărească prețul grânelor, iar piața să dispară. Ei bine, Macron va juca o carte foarte interesantă în ceea ce privește Odessa”.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România, dar și pe noua platformă goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background