A „sacrifica-o” pe Elena Udrea…

Postat de pe 14 iunie 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a declarat în cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n Căpușă faptul că: „Elena Udrea este vinovată de multe, dar justiția din România a încălcat toate regulile posibile. S-au comis foarte multe în nereguli din punct de vedere al Constituției și al Codului de Procedură Penală”.

Sorin Roșca Stănescu vorbește despre posibilele abuzuri ce i s-ar aduce astăzi Elenei Udrea. Acesta este de părere că fostul ministru, prin diverse mijloace ilegale, ar fi făcut rost de sume mari de bani invocând necesitățile partidului din care făcea parte la momentul respectiv, Partidul Democrat. O parte dintre acești bani s-ar fi dus, într-adevăr, către campaniile electorale ale lui Traian Băsescu, dar o parte ar fi fost sustrași de către Udrea.

„Din acest punct de vedere, justiția, așa cum a fost ea butonată, a obținut într-un final probe care stau la baza unor dosare penale îndreptate împotriva ei” – spune Sorin Roșca Stănescu. „Cu toate acestea, justiția din România a încălcat toate regulile posibile. Completul care a condamnat-o nu a fost ales aleatoriu. Membrii nu erau specializați în dosare de corupție”.

Jurnalistul subliniază posibilele probleme în ceea ce privește situația Elenei Udrea susținând că ar exista posibile în nereguli din punct de vedere al Constituției și al Codului de Procedură Penală.

Dezinformarea și procesul incorect

Sorin Roșca Stănescu aduce în discuție teoria conform căreia șeful secției penale din cadrul Înaltei Curții de Casație și Justiție (ICCJ) ar fi dezinformat, sub semnătură, judecătorii din Bulgaria care s-au ocupat de cazul Elenei Udrea. Daniel Grădinaru, șeful ICCJ, la data de 30 mai, a informat Curtea de Apel din Sofia că Înalta Curte de la București a respectat toate normele prevăzute în legea penală, ceea ar fi fost fals.

Mai multe detalii pot fi citite în editorialul de pe corectnews.com.

„Eu nu o compătimesc pe Elena Udrea. Știu că a încălcat legi și că a șantajat oameni de afaceri pentru a obține bani pentru Partidul Democrat, pentru Traian Băsescu și pentru ea. Zona controlată din justiție va încerca acum să acopere această treabă necurată printr-un alt proces, de data aceasta în condiții de respect față de procedura penală. Este vorba despre dosarul șantajului față de Bogdan Buzăianu, celebrul dosar Hidroelectrica” – declară jurnalistul.

Sacrificiul

SRS atrage atenția asupra posibilității ca Elena Udrea să fie „sacrificată” pentru protecția unor diverse persoane din mediul politic înalt. Fostul ministru a specificat că deține foarte multe informații din statul subteran care ar putea cauza probleme, atât asupra unor politicieni români precum Traian Băsescu, dar și în legătură cu clasa politciă americană, ajungând până la Joe Biden, președintele SUA.

De asemenea, neînțelegrile apărute în construcția statului paralel ar cere realizarea de „sacrificii”, iar fostul ministru ar reprezenta la momentul actual cel mai bun pion: „În certurile dintre rezerviștii statului paralel și membrii activi se sacrifică persoane” – a adăugat SRS. „Sunt atenționate astfel alți membri. Lui Traian Băsescu i se arată acum ce i se întâmplă celei mai aropiate colaboratoare ale sale pe plan politic”.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România și pe noua platformă goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background