Loturile Olimpice de Judo ale României cunosc noi modificări în urma rezultatelor dezastroase de la Jocurile Olimpice

Postat de pe 27 august 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Pe data de 25 august a avut loc întrunirea extraordinară a Comitetului Director al Federației Române de Judo. Printre subiectele de discuție se numără participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, dar și introducerea unor măsuri privind creșterea performanței.

În cadrul ședinței convocate de către domnul președinte Cozmin Gușă, s-a analizat modul în care delegația a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Astfel, a fost dezbătută evoluția mult sub așteptări a membrilor delegației care ne-a reprezentat țara. De asemenea, pentru a crește performanțele sportivilor, Comitetul Director a decis adoptarea unor măsuri în următoarea perioadă.

Noile decizii vizează modificarea totală a componenței Loturilor Olimpice ale României, masculin și feminin. În același timp, măsurile aduc schimbare și în ceea ce privește organigrama și organizarea colectivelor tehnice, care asistă aceste loturi. Astfel, în cadrul Lotului de Seniori, numărul sportivilor s-a redus la 9 la 7. Majoritatea sunt medaliați în competițiile de juniori, fiind foști campioni mondiali, având rezultate obținute și la competițiile internaționale de seniori.

Și la feminin s-a decis restructurarea lotului prin promovarea unor campioane și medaliate internațional din noua generație de sportive. Conform deciziilor Comitetului Director, restructurarea colectivului tehnic se va implementa în următoarea perioadă. La ședința de analiză au participat toți membrii Comitetului Director, dar și antrenorii Lotului de Cadeți și Juniori ai României.

Sursă text: Federația Română de Judo


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background