CIA se implică în operațiunile din Afganistan

Postat de pe 26 august 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Agenția Centrală pentru Informații și armata SUA colaborează pentru a evacua cetățenii americani și colaboratorii afgani. Operațiunea de evacuare se realizează prin utilizarea de elicoptere și trupe în Kabul și în alte zone din Afganistan.

Conform unor oficiali de la Washington, CIA a lansat operațiuni clandestine pentru salvarea americanilor din mai multe regiuni din Afganistan. Potrivit Mediafax, în aceste misiuni coordonate de CIA, sunt utilizate elicoptere militare. Operațiunile aeriene și terestre de acest fel sunt considerate periculoase în contextul actualei crize din Afganistan. Departamentul american al Apărării a anunțat că împreună cu talibanii își coordonează operațiunile la Aeroportul din Kabul.

Potrivit The Washington Post, William Burns, directorul Agenției CIA, s-a întâlnit luni cu Abdul Ghani Baradar, liderul Biroului politic al Mișcării talibanilor afgani. În cadrul întâlnirii organizate la Kabul, cei doi oameni politici au discutat pe tema operațiunilor de evacuare. Totuși, CIA a refuzat să ofere detalii despre noile operațiuni de evacuare din Afganistan.

Sursă text: Știripesurse.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background