„Legenda falsă a lui Ciucă” – portret de Sorin Roșca Stănescu

Postat de pe 8 octombrie 2021

Cine ar fi, cu adevărat, generalul cu mari șanse pentru postul de premier?

Autor: Adrian Lambru

Jurnalistul și fostul senator Sorin Roșca Stănescu a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „Generalul Nicolae Ciucă și-a construit cariera pe o mare minciună și pe un furt de o mare proporție”.

Nicolae-Ionel Ciucă, în vârstă de 54 de ani, este un general român cu 4 stele în rezervă. Acesta activează și în mediul politic, în prezent fiind Ministru interimar al Apărării Naționale în cadrul Guvernului României din partea Partidului Național Liberal. În perioada 7 decembrie 2020 – 23 decembrie 2020, acesta a ocupat funcția de prim-ministru interimar al României în urma demisiei lui Ludovic Orban.

CV-ul lui Nicolae Ciucă, potrivit Ministerului Apărării Naționale, poate fi citit aici.

Ciucă – un viitor premier?

Numele acestuia este vehiculat pentru funcția de premier în viitorul Guvern plin al României, după demiterea Executivului condus de Florin Cîțu. PNL a declarat vineri, 8 octombrie, că nu se vor prezenta luni la negocieri tot cu numele fostului prim-ministru. De aceea, șansele ca Nicolae Ciucă să ocupe acest post ar fi din ce în ce mai mari.

Sorin Roșca Stănescu susține faptul că generalul Nicolae Ciucă ar fi “șantajabil și loial”, iar acestea ar fi motivele pentru care președintele l-ar dori la conducerea Executivului. „Este o marionetă în fața lui Klaus Iohannis. Acesta și-a construit cariera pe o mare minciună și pe un furt de o mare proporție” – obsercă SRS.

„Pe lângă asta, Nicolae Ciucă este foarte disciplinat” – a adăugat fostul senator. „Va face mereu și mereu ceea ce spune Klaus Iohannis. Va fi întotdeauna un militar în fața unui superior”.

„Marea minciună”

Cariera generalului Ciucă ar fi bazată pe faptul că s-ar fi prezentat în fața românilor drept singurul ofițer superior român care ar fi condus o bătălie victorioasă în Irak (14-15 mai 2004, lupta pentru podul peste Eufrat în Irak).

Ce spunea generalul Nicolae Ciucă într-un interviu din 2014 despre operațiunile Armatei Române în Orientul Mijlociu: „Prin pregătirea profesională de excepţie, capacitatea de adaptare deosebită, agilitatea şi creativitatea extraordinară manifestate, militarii români au depăşit cu bine dificultăţile emergente, specifice unui teatru de operaţii atât de complex şi imprevizibil cum este cel din Afganistan”.

„În realitate, trupele americane ajunseseră acolo cu două săptămâni înainte. Localitatea respectivă se și eliberaseră între timp, până la sosirea trupelor lui Ciucă” – susține Sorin Roșca Stănescu.

„Furtul de mari proporții”

Jurnalistul povestește cum șeful serviciului secret care aparținea de Ministerul Apărării, condus de generalul Ciucă, ar fi fost prins la începutul acestui an de procurorii militari cum ar fi subtilizat fonduri în mod repetat de-a lungul anilor. Bani ar fi provenit din rezervele oștirii pentru formarea spionilor externi.

Potrivit lui Sorin Roșca Stănescu, sub pretextul că plătesc informatori, cei doi „și-au băgat mâinlie până la coate în acest sac cu bani”. Marian Hăpău, Directorul General al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării (DGIA), a fost anchetat și și-ar fi recunoscut vina. „Apoi a fost condamnat cu suspendare pentru furtul a 180.000 de euro”.

Ce a declarat Nicolae Ciucă despre acest caz pentru Realitatea PLUS:

Afacere în familie

Soția generalului Ciucă, Cristina Maria, a fost încadrată în cadrul Direcției de Contrainformații Militare și Securitate Militară (DCiSM), parte componentă a DGIA – conform podul.ro. De altfel, din declarația de avere a lui Nicolae Ciucă reiese că soția sa a fost angajată a MApN, de unde a încasat, în perioada iunie 2019-iunie 2020, venituri salariale în sumă de 50.602 lei – notează sursa citată.

sursă foto: Podul

Cristina Maria Ciucă ar fi fost, potrivit lui Sorin Roșca Stănescu, singurul contabil care avea acces la contabilitatea acestor fonduri secrete. „Aceasta a și demisionat în decembrie anul trecut, acum fiind casnică”.

Costumul de ski al președintelui

Sorin Roșca Stănescu menționează faptul că o parte din acești bani ar fi fost destinați pentru a acorda unor demnitari anumite cadouri. „Unul dintre acești demnitari a fost președintele Klaus Iohannis. Acesta a primit în dar celebrul cotum de ski cu care se fotografiază cu fiecare ocazie” – a adăugat fostul senator.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background