„Januhairy”: provocarea care invită femeile să nu se epileze în ianuarie

Postat de pe 4 ianuarie 2024

Această provocare le cere femeilor să nu-și epileze părul  toată luna ianuarie. Provocarea a creat un oarecare interes pe rețelele sociale de la lansarea sa în 2019, scrie RTL

O pauză în epilarea părului ca un refuz față de stereotipuri și standarde. Ideea provocării „Januhairy” – un neologism născut din contracția cuvintelor englezești „january” și „hairy”, respectiv „ianuarie” și „păros” – a fost lansată în 2019 de o tânără englezoaică în vârstă de 21 de ani, Laura Jackson.

Aceasta studentă la teatru și-a lăsat sa crească părul pe corp ca parte a unui spectacol pentru diploma de teatru în 2018 .

„Au fost aspecte care mi-au deschis cu adevărat ochii asupra tabuului părului de pe corp feminin . După câteva săptămâni, m-am obișnuit cu părul meu natural și am început să-mi placă părul natural… M-am simțit eliberată. Am început să am mai multă încredere în mine”, a explicat ea într-un mesaj lung pe Instagram pe contul „Janu_hairy”.

„ Ideea nu este să lansăm o campanie de ură împotriva celor care nu înțeleg că a avea păr este complet normal, ci mai degrabă un proiect de a învăța să te cunoști mai bine pe tine și pe ceilalți”. Și a funcționat. De atunci, în toată lumea, mii de femei și-au lăsat părul să crească, publicând  fotografii cu trupurile lor pe rețelele de socializare. Doar pentru a pune capăt odată pentru totdeauna tabuului părului corporal!

sursă: RTL


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background