Iubirea în cuplu și limbajele ei

Postat de pe 4 iunie 2022

Autor: Adrian Lambru

Cosilierul în relații de cuplu, Cătălina Manole, a declarat în cadrul emisiunii „Golden Hour”, de la GOLD FM, că: „Nu trebuie să ne arătăm iubirea prin ceea ce ne place nouă, ce ne este nouă mai ușor. Trebuie să înțelegem limbajul iubirii al partenerului nostru și facem gesturi de dragoste în această direcție”.

Cătălina Manole este de părere că într-o relațiie amoroasă există mai multe feluri de a iubi, dar asta nu ar însemna că trebuie să căutăm pe cineva compatibil cu noi din acest punct de vedere, ci trebuie doar să fim înțelegători: „Dacă partenerul sau partenera noastră ne transmite iubirea sa prin anumite gesturi, poate ne face ceva de mâncare, ne cumpără cadouri sau alte atitudini de genul acesta, dar limbajul nostru de iubire este altul, nu trebuie să dăm înapoi, ci să analizăm cu mare grijă sentimentele fiecăruia dintre noi”.

Consilierul în relații de cuplu vorbește despre cum unele persoane pot interpreta greșit un anumit limbaj al iubirii ce vine din partea partenerului și să nu simtă dragostea pe care acestaa i-o transmite. Cătălina Manole subliniază faptul că nu ar trebui să-i oferim partenerului ceea ce ne este nouă ușor, ceea ce am dori noi să primim înapoi, ci ceea ce el sau ea are nevoie pentru a se simți iubit.

„Poate simțim că partenerul nostru are nevoie de o ieșire în afara locuinței, de o seară specială și luăm decizia să cumpărăm două bilete la teatru, pentru că așa considerăm noi că este mai bine, ceea ce poate fi foarte greșit” – a adăugat consilierul. „Poate pentru partenerul nostru era important să iasă cu prietenii în oraș, la o petrecere unde să se simtă bine. În astfel de situații, nu dăm dovadă de iubire, ci de neînțelegerii a limbajului de iubire”.

Chiar dacă limbajele de iubire ale celor doi parteneri sunt diferite, ceea ce ar trebui făcut pentru ca relația să funcționeze corect și echilibrat ar fi găsirea unui limbaj comun, potrivit Cătălinei Manole. Limbajul iubirii ar fi tocmai modul prin care se ajunge unul la celălalt, modul în care se creează conexiunea, iar dacă limbajul comun este folosit în relație, nu ar avea ce probleme să intervină.

Emisiunea “Golden Hour”, moderată de Jessie, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 18. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagia de Facebook Radio Gold FM România, dar și noua platformă goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background