Italia și România fac echipă împotriva propunerilor „neștiințifice” ale UE pentru interzicerea fumatului
Postat de Gold FM Radio pe 22 noiembrie 2024
Apelul celor doua țări pentru dovezi științifice solide evidențiază importanța unei politici informate și dezvăluie abordarea greșită a UE, scrie EuropeanConservative
Două state membre ale UE au analizat cu atenție eforturile Comisiei Europene pentru interzicerea amplă a fumatului în zonele în aer liber, plângându-se că nu a fost alocat suficient timp pentru o dezbatere adecvată asupra afirmațiilor (dubioase) făcute, în special în ceea ce privește fumatul pasiv.
Oficialii italieni și români au subliniat într-o declarație comună adresată Consiliului Uniunii Europene că „sunt de acord asupra importanței luării de măsuri adecvate pentru a preveni riscurile asociate fumatului”, dar au fost dezamăgiți de modul în care au fost promovate măsurile.
Procedura aplicată pentru dezbaterea și aprobarea acestui Act de către Consiliu a necesitat un calendar și metode mai bune pentru a permite o dezbatere adecvată între statele membre. În mod similar, regretăm că multe comentarii și amendamente semnificative propuse de statele membre nu au fost luate în considerare și incluse în mod adecvat în text.
De asemenea, s-au urmărit în mod deosebit planurile – raportate aici – de a curăța spațiile publice, cum ar fi locurile de muncă în afara locurilor de muncă, de toți „aerosolii de fum”, inclusiv produsele din tutun încălzite și țigările electronice, spunând că „le lipsește o bază științifică solidă și o evaluare adecvată a impactului”. ”
În plus, oficialii au spus că domeniul prea larg al noilor propuneri va genera „potențială incertitudine cu privire la semnificația lor și implementarea corectă”.
Grupul de campanie „Pro reducere a prejudiciului” Clearing the Air a descris limbajul documentului ca fiind „neobișnuit de puternic… pentru comunicațiile diplomatice”. Acesta a adăugat că Parlamentul European va vota probabil noi reguli săptămâna viitoare.
Directorul World Vapers’ Alliance, Michael Landl, a spus că a fost „grozav” să vedem atât Italia, cât şi România „impunându-se” în faţa Consiliului în privinţa urmăririi fumătorilor, adăugând:
Apelul lor pentru dovezi științifice solide evidențiază importanța unei politici informate și dezvăluie abordarea greșită a UE.
Declarația va fi inclusă în procesul-verbal al unei viitoare reuniuni a Consiliului UE pentru ocuparea forței de muncă, politică socială, sănătate și probleme de consum (EPSCO).
sursă: EuropeanConservative