Iosefina Pascal: „Kiturile de teste din școli pot fi caz penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor”

Postat de pe 29 noiembrie 2021

Autor: Adrian Lambru

Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii “Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „Testele livrate în școli au fost transportate și manevrate într-un mod care nu este septic. Sunt teste la mâna a paisprezecea mână, la propriu.”.

Iosefina Pascal se declară sceptică cu privire la kiturile de teste ce au fost livrate în școlile din București și din țară pentru ca elevii să se testeze sau să fie testați de două ori pe săptămână, în cazul în care participă la ore în format fizic. „Nu poți avea încredere în așa ceva” – afirmă jurnalista. „Ce se întâmplă dacă un infectat cu Covid-19 atinge bucăți din aceste teste și după le dă beneficiarului?”

„Pipeta, de exemplu, intră direct în recipientul cu reactiv. Dacă pipeta e contaminată, baftă! Dacă picurătoarele sunt contaminate, ce să vezi? Testul respectiv va ieși pozitiv, este foarte logic!” – a adăugat Iosefina Pascal.

Federația părinților din România a declarat faptul că transportul cutiilor cu teste între IGSU, ISJ-uri și unitățile de învățământ și depozitarea acestora la temperaturi de sub 2 grade, le poate face inutilizabile, potrivit edupedu.ro. “O măsură ce ar fi trebuit să contribuie la prevenirea infectării cu Covid-19 în mediul şcolar riscă să genereze haos și să devină un eșec” – afirmă organizația.

Rafila, Nuțu Cămătaru, Bote și afecerile viitorului

Iosefina Pascal susține faptul că îndrăzneala și curajul lui Alexandru Rafila, actualul ministru al sănătății, ar fi durat foarte puțin, asta după ce a declarat înainte de învestire că dorește mai puține atribuții de serviciu pentru Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe. „A început acum, la ordin, să facă videoclipuri explicative pentru a-l proteja pe Raed Arafat de promblema de fond, adică dilema testelor cumpărate de la Nuțu Cămătaru și de la Cătălin Botezatu. Nu știam că dânșii sunt în această piață a dispozitivelor medicale”.

Două firme din România și una din Olanda asigură teste de saliva antiCovid pentru elevii din țara noastră, scria spotmedia.ro la începutul lunii noiembrie. Eva Healthcare SRL, firma în care acționar este ginerele lui Sile Cămătaru, livrează 1 milion de teste, din cele 9 milioane aferente primului lot. Cealaltă firmă românească este Viggo Fashion, unde acționar este Cătălin Botezatu.

„Ce se întâmplă în gestionarea pandemiei în România este paralel cu medicina și cu știința” – observă Iosefina Pascal. „Este doar politică, fără sănătate publică. Este un mediu propice pentru atribuirea unor contracte. Uite așa au apărut 20 de miliardari români noi de când a început pandemia. Știm care este afacerea viitorului”.

Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background