Ion Cristoiu: Să nu-şi dea seama Gruparea Reformistă din PNL că Florin Cîţu e un pariu pierdut deja?!

Postat de pe 1 iulie 2021

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că, la înscrierea în cursa pentru şefia PNL, Florin Cîţu avea avantajul de fi ceva nou, de a aduce un suflu proaspăt pentru partid, dar, aşa cum s-a văzut şi la dezbaterea moţiunii de cenzură a PSD, premierul a pierdut acest avantaj, în favoarea contracandidatului său Ludovic Orban care câştigă teren pe zi ce trece în competiţia liberală.

Editorialul publicat pe cristoiublog.ro:

„La emisiunea căreia, nu fără umor, Ionuţ Cristache îi spune România9 care se difuzează la 5, am abordat miercuri, 30 iunie 2021, intervenţia lui Florin Cîţu în Parlament, la dezbaterea Moţiunii de cenzură. De la un capăt la altul, discursul a stat sub semnul unui cucurigu-gism rar întîlnit în politica postdecembristă. În unele momente ale vremii sale, doar Corneliu Vadim Tudor se mai bătea cu pumnul în piept într-un autocult al personalităţii gata să cadă dintr-o clipă într-alta în ridicol. Astfel Florin Cîţu s-a autoprezentat mai întâi drept politicianul de care PSD-iştii se tem de moarte şi, de aceea, fac orice ca să-l dea jos de la Palatul Victoria. 

<Social-democraţii văd în mine cel mai mare inamic al lor, o ameninţare şi o vedem şi în această moţiune de astăzi. De ce? Pentru că sunt singurul care s-a opus sistematic şi vehement oricărei colaborări de orice formă cu PSD. Toţi românii trebuie să ştie că niciodată nu voi face compromisuri, dar mai ales când vine vorba de PSD. Ştiţi deja ce fel de politician sunt şi ştiţi că niciodată, dar niciodată, nu aş susţine, nici măcar în glumă, să dau jos propriul guvern, ca apoi să fac guvernare cu PSD. Am intrat în politică fiind liberal convins şi voi respecta pînă la capăt principiile şi valorile liberale. Domnilor de la PSD, degeaba vă supăraţi! Vă minţiţi singuri!>

Nu cred că PSD-ul şi-ar dori pe altcineva decît Florin Cîţu la Palatul Victoria. Premierul e atât de nevolnic nu numai în actul guvernamental, dar şi în actul oral, el nereuşind nici acum, după mai multe luni de ieşiri în public, să scape de jenantul obicei de a suge toate cuvintele, chiar şi cele pline de consoane, încît orice partid de Opoziţie, interesat în menţinerea Puterii şi-l doreşte cît mai mult în fruntea Guvernului. Dar chiar şi în afara acestui contrast între realităţi şi părerea lui Florin Cîţu, orice om de bun simţ îşi dă seama că această cucurigu-gire, această desfăşurare a cozii de păun ca să impresioneze păuniţele e penibilă prin raportarea la modestia pe care o mărturiseşte în public, de regulă, exact omul puternic, conştient de personalitatea sa.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background