Ion Cristoiu: „Guvernul vrea să mai înființeze încă o Comisie inutilă!”

Postat de pe 7 august 2021

Autor: Adrian Lambru

În cadrul emisiunii „Pastila lui Cristoiu”, de la Gold FM, jurnalistul a declarat că: „Nimeni din acel Guvern nu se mai gândește la România reală”.

Printr-o ordonanță de urgență, Legea Sportului urmează să fie modificată. Guvernul a emis o ordonanță de urgență prin care dorește înființarea unei comisii care să combată rasismul și discriminare din sportul românesc.

“Încă o cheltuială inutilă” – consideră Ion Cristoiu. „Această Comisie, înființată degeaba, va avea nevoie de sediu, secretariat, firmă de pază. Adică parale de la Guvern. O hoție!”

Rolul Comisiei

Comisia Națională privind Siguranța și Securitatea la evenimentele sportive va avea drept principală îndatorire stabilirea normelor obligatorii privind organizarea evenimentelor sportive şi de prevenire a violenței, manifestărilor de rasism și de discriminare, cu ocazia desfășurării acestora. „Cum se organizează meciul și tribunele în așa fel încât să se prevină aceste chetii rasiste?” – se întreabă Ion Cristoiu. „Nu văd cum! Trebuie făcută o lege specială pentru așa ceva, nu o comisie inutilă”.

Comisia va avea în vedere supravegherea şi controlul modului în care normele obligatorii privind siguranța și securitatea sunt respectate şi aplicate de organizatorii de evenimente sportive şi de administratorii de baze sportive în cadrul cărora se desfășoară aceste evenimente. „Care norme? Ce să stabilească Comisia? Că intră pe stadion doar 1.000 de persoane? Că intră 10.000? Îi întreabă pe fiecare la intrare <Sunteți rasist?>” – sunt întrebările puse de jurnalist.

De asemenea, Comisia va putea lua măsuri pentru prevenirea violenței, manifestărilor de rasism și discriminare în timpul pregătirii sportivilor.

Ce se întâmplă, de fapt, în România

„Are Comisia asta vreo legătură cu România reală? În Sectorul 1 încă e gunoi, în București nu avem piste de bicicliști, nu avem banii de la PNRR. Au trecut șapte luni de când sunt la guvernare, nu a zis nimeni de niciun plan al vreunui spital sau a unei noi autostrăzi” – declară jurnalistul.

Ion Cristoiu găsește ca prim vinovat al acestei situații pe însuși președintele României: „Klaus Iohannis are toată puterea, dar se dă cu barca, plantează puieți și se plimbă cu bicicleta. Nu face absolut nimic pentru România”.

NOTĂ DE FUNDAMENTARE: http://sgglegis.gov.ro/legislativ/docs/2021/08/txvwscg0fh651z3kqyp8.pdf

Pastilele lui Ion Cristoiu sunt difuzate în fiecare dimineață pe frecvența 96,9 MHz la ora 7. Înregistrările pot fi urmărite integral pe pagina de Facebook Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background