Iohannis nu se agită cu intrarea în Schengen pentru că nu are nimic de câștigat din asta

Postat de pe 22 noiembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, s-a vorbit despre posibila intrare a României în Schengen, dar și despre condițiile de trai extrem de proaste pe care le îndură cetățenii români.

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a declarat în cadrul emisiunii că politicienii de la guvernare au acumulat niște datorii istorice prin împrumuturile colosale pe care le-au făcut în numele statului. „Niciodată în istorie România nu a avut asemenea datorii”, spune SRS, și oricum s-a ales praful de banii luați, pentru că nu s-a construit nimic pentru binele țării, ci, dimpotrivă, tot mai mulți oameni, în special pensionari, mor de frig realmente, transformându-se în principalele victime ale inflației.

Problema Schengen

SRS avertizează că România pierde, pentru fiecare produs tranzitat pe teritoriul european în afara permisului Schengen, 40% din acel produs, conform statisticilor publicate de Comisarul European pentru Transporturi. Iar Austria s-a trezit acum să se opună vehement intrării României în spațiul Schengen, ceea ce reprezintă o chestiune de siguranță națională potrivit lui Sorin Roșca Stănescu.

„Acum o lună au început negocierile între norvegieni și OMV Petrom, asistată de către statul austriac, pentru vânzarea OMV Petrom către norvegieni, în schimbul garantării de către norvegieni a independenței aprovizionării cu gaz a Austriei pentru următorii 50 de ani, totul făcându-se pe seama României”, subliniază Cozmin Gușă. Este clar că întreaga situație atentează la siguranța națională a României. „Implicarea președintelui în calitate de garant al siguranței naționale are sens, dar trebuia să ne spună și nouă ce-au stabilit”, adaugă Sorin Roșca Stănescu.

Klaus Iohannis mai are puțin din mandatul său de președinte și va pleca din funcție, dar cetățenii rămân și vor avea de suportat consecințele unor decizii aberante pentru mult timp de acum încolo! Klaus Iohannis are relații foarte strânse cu austriecii, fiind prieten la cataramă cu Michael Schmidt și Emil Hurezeanu, amândoi oameni cu influență în Austria. SRS amintește de pierderile de 40% pe care le suferă România la tranzacționarea de bunuri fiind în afara spațiului Schengen: „înseamnă că acești 40% se regăsesc în altă parte, deci îi câștigă cei care sunt în spațiul Schengen, iar cei cu care facem cel mai mult comerț în acest spațiu sunt fix țările care se manifestă interesate ca noi să nu intrăm în spațiul Schengen!”.

Iohannis este cel care ar trebui să ia măsuri împotriva acestor țări care ne pun bețe în roate, însă „lui nu i se întâmplă nimic rău că noi nu intrăm în spațiul Schengen. Iohannis nu pățește nimic; noi pățim. Nu Iohannis plătește cei 40% în plus pentru fiecare produs, ci noi plătim”, concluzionează Sorin Roșca Stănescu.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background