Iohannis cedează în fața Austriei

Postat de pe 14 decembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În partea a doua a emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, jurnalista Iosefina Pascal a vorbit despre lașitatea politrucilor din România și despre lipsa lor de reacție față de șantajul Austriei.

După eșecul diplomației românești și agitația creată în țară, dar și în Europa, odată cu neaderarea României la spațiul Schengen, Iohannis a făcut azi declarații de la Bruxelles și a spus că nu este de acord cu boicotarea companiilor cu capital austriac. Declarația acestuia vine la o zi după ce la întâlnirea pe tema Schengen cu ambasadorii din țările UE nu a fost onorat de prezența ambasadoarei Austriei care l-a avertizat astfel prin gestul ei sfidător.

„Ambasadoarea Austriei nu a catadicsit să vină la întâlnirea cu Iohannis, i-a arătat degetul și l-a pus pe coji de nuci; după toate astea, în continuarea experienței de punere pe coji de nuci, la Bruxelles Iohannis a cugetat că nu boicotăm Austria”,  a spus Iosefina. 

Din păcate pentru Iohannis, afirmația făcută despre boicot mai rău a enervat oamenii și a avut darul să-i convingă și pe cei care nu erau de acord cu boicotul că acesta e îndreptățit. Probabil unele acțiuni de boicotare și-au atins scopul, altfel această declarație nu ar fi fost făcută. Austria își urmărește punctual interesele economice în țara noastră privind exploatarea lemnului, a petrolului din Marea Neagră și afacerile bancare și, culmea, autoritățile din România par să facă lobby pentru…Austria!? Altfel, cum se explică toate aceste declarații contradictorii și vădit în favoarea acestei țări făcute de Iohannis dar și de alți politruci servili de la guvernare?

„Noi suntem țara lui ‘guvernul meu’, țara lui ’echipa mea’, suntem un ’stat eșuat’, dar nu suntem noi vinovații, ci austriecii. Și dacă austriecii sunt vinovați de ce să nu-i boicotezi?”, se întreabă Iosefina. Iohannis și politrucii numiți de el la guvernare sunt într-o situație delicată, dar și absurdă: vor să scape de răspunderea eșecului Schengen, să arate că nu ei sunt vinovați, dar nu pot nici să acuze prea tare Austria, deoarece sunt interesați direct și pentru că sunt doar executanți ai directivelor venite dinafară.

„După umilința de ieri, pe care a încasat-o nu Klaus Iohannis personal, ci noi, ca români, ar fi trebuit ca acesta să ia măsuri, să fie revoltat, dar nu, el nu poate să înțeleagă, să realizeze că nu e vorba despre el ci e vorba de România ca țară și de interesele naționale”, a concluzionat jurnalista.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background