Ioana Marinescu la Golden Hour cu Jessie: Sfaturi de beauty pentru anotimpul rece

Postat de pe 18 noiembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

Farmacista Ioana Marinescu a vorbit, în cadrul emisiunii „Golden Hour cu Jessie”, moderată de Jessie Baneș la Radio Gold FM, despre cum ar trebui să ne îngrijim părul și pielea în anotimpul rece, dar și despre procedurile de înfrumusețare și îngrijire recomandate pe perioada iernii.

Odată cu venirea anotimpului rece, este absolut necesar să ne schimbăm rutina de îngrijire a tenului și a părului. Deși pare că sunt vizate doar femeile, sfaturile Ioanei Marinescu pot fi aplicate și de bărbați pentru ca aceștia să-și mențină pielea tânără pentru cât de mult timp posibil.

Sfaturi pentru femei – metode de îngrijire a tenului

Toamna, dar în special iarna aduce provocări în domeniul frumuseții pentru doamnele de pretutindeni. Principalii factori perturbatori sunt temperaturile foarte scăzute, dar și ploile sau crăparea pielii.

„Esențial ar fi să facem câteva schimbări. În primul rând, curățarea tenului trebuie făcută nu doar cu apă micelară, ci și cu o cremă sau un mousse de demachiere sau cu o bază care, pe lângă curățarea propriu-zisă a tenului, să ajute la hrănirea, regenerarea și hidratarea pielii”, sfătuiește Ioana Marinescu.

Farmacista Ioana Marinescu adaugă că ar fi ideal să includem în rutina noastră o cremă de zi și una de seară. „Crema de zi ar trebui să fie obligatoriu o cremă anti-poluare (pentru că primul lucru cu care se confruntă tenul când ieșim afară e tocmai poluarea), să aibă antioxidanți, care luptă cu radiațiile UV, să existe niște vitamine care să protejeze tenul și să avem o bază foarte hidratantă”, explică Ioana Marinescu. Seara este recomandat să folosim o cremă cu o bază densă, care să aducă un aport important de ingrediente active. Toate aceste metode fac parte din primii pași ai profilaxiei anti-aging, care ne ajută să ne menținem tenul tânăr cât mai mult timp.

Crema SPF pe timp de iarnă?

Mulți se întreabă dacă trebuie folosită crema SPF și pe timp de iarnă. Deși pare contrar așteptărilor, Ioana Marinescu distruge acest mit și spune că protecția solară ar trebui folosită în fiecare zi. „Chiar dacă sunt nori, razele de soare tot ajung la piele! Chiar dacă nu este la fel de agresiv, soarele poate să păteze tenul și să degradeze epiderma, creând o îmbătrânire cutanată timpurie și inflamarea țesuturilor și a celulelor”, subliniază Ioana Marinescu. Marele dezavantaj al cremelor SPF este că stimulează apariția acneei. Important este să găsim crema cea mai potrivită pentru tenul nostru și să curățăm foarte riguros pielea feței.

Proceduri recomandate în perioada rece

Dintre toate procedurile existente recomandate pentru prevenirea îmbătrânirii tenului, cel mai recomandat este tratamentul cu retinol. Principalul beneficiu este eficiența extrem de ridicată în prevenirea îmbătrânirii timpurii a pielii feței, dar mai sunt și alte multiple avantaje, precum: regenerarea epidermei, corespunde tenurilor predispuse la erupții acneice și este foarte potrivit pentru tenurile pigmentate. Trebuie folosit cu moderație, doar de două ori pe săptămână, și trebuie introdus treptat în rutina de seară. Totodată, iarna se recomandă folosirea unor scrub-uri cu particule mai fine, mai delicate, în combinație cu măști calmante.

În ceea ce privește părul, Ioana Marinescu recomandă utilizarea unor produse bogate în acid hialuronic și ceramide dedicate părului. Acestea oferă elasticitate și hidratare și îmbracă cuticula, protejând-o de degradare.

Soluția pentru buzele uscate

Buzele sunt poate cele mai expuse și cele mai sensibile. Ioana Marinescu recomandă folosirea unor scrub-uri speciale pentru buze, alături de măști sau folosirea unor uleiuri speciale. Aceasta ar fi rețeta perfectă care să redea buzelor textura fina și hidratarea dorită.

Sfaturi pentru bărbați

Tenul bărbaților este foarte diferit față de tenul femeilor, dar și mai sensibil, paradoxal. Cel mai facil și eficient pentru bărbați ar fi să folosească spume de curățare a tenului și creme tonice, potrivit Ioanei Marinescu.

Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie Baneș, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background