Intrarea unui candidat ca Șucu în campanie rezolvă problema Burduja, dar victoria sa depinde de Firea

Postat de pe 11 martie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Marius Ghilezan a analizat jocurile de la București, ce vizează numirea unui candidat potrivit la primăria capitalei.

Gabriela Firea a fost scoasă din joc în București, dar lasă de înțeles că ar putea candida ca independentă. Nicușor Dan a scos un sondaj-fantomă, în care îl cotează pe Cristian Popescu Piedone cu 40,4%, situându-l pe primul loc. Peste toate acestea se așază chiar anunțul lui Piedone, care și-a lansat în mod oficial candidatura la primăria capitalei. Bomba zilei, însă, este reprezentată de faptul că Dan Șucu, un om de afaceri de succes și patronul Rapidului, cea mai populară și apreciată echipă de fotbal din București, a fost văzut astăzi la sediul PNL, unde a participat la o dezbatere cu liberalii.

Din perspectiva jurnalistului Marius Ghilezan, candidatura lui Dan Șucu rezolvă două mari probleme: criza liberalilor, care n-au nicio șansă cu Burduja, dar și refuzul absolut al lui Marcel Ciolacu de a o accepta pe Gabriela Firea. Lansarea lui Șucu ar putea fi un atu pentru Ciolacu, care va solicita, în schimbul susținerii acestuia, garanția că va păstra președinția PSD în toamnă. În cazul în care vor candida Firea, Piedone, Nicușor Dan și Dan Șucu, jurnalistul Marius Ghilezan prevede un scor apropiat, în jurul a 18-20 de procente. Cu toate acestea, indiferent cine îl va susține pe Șucu, acesta va avea o misiune grea să-l decredibilizeze pe candidatul în funcție, anume pe Nicușor Dan.

„Toată ecuația de putere stă în mâna Gabrielei Firea și a lui Pandele, pentru că orice ar face, ar smulge din potențialele voturi ale lui Șucu. Arbitrul meciului Șucu-Nicușor Dan ar putea fi Gabriela Firea. Dacă ea iese din joc, și-a terminat cariera politică”, a explicat Marius Ghilezan.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background