Insula proamericană România

Postat de pe 4 aprilie 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalistul de la România Liberă Marius Ghilezan a declarat în cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n Căpușă faptul că: „Din punct de vedere geo-politic, România va ajunge o insulă proamericană ce va răspunde în fața Ursulei von der Leyen”.

Partid Fidesz din Ungaria a ieșit pe primul loc la alegerile parlamentare de duminică, 4 aprilie. Formațiunea politică a lui Viktor Orbán a fost votată de peste jumătate din cetățenii ieșiți la vot, cu un scor de 53,1%, faţă de 35,04% pentru opoziţie. De asemenea, alegeri au avut loc și în Serbia, unde în urma voturilor prezidenţiale şi legislative actualul preşedinte, populistul Aleksandar Vucic, şi formaţiunea sa, Partidul Progresist Sârb (SNS) au ieșit preferați.

„În tot acest timp, statul român a eșuat, potrivit președintelui Iohannis” – a adăugat Marius Ghilezan. „Nu ne-am găsit o formulă în care să mergem pe drumul nostru național. Suntem parteneri strategici cu Statele Unite ale Americii (SUA), dar nu influențăm nimic în regiune, iar dragostea aceasta pătimașă pentru Uniunea Europeană (UE) ne costă”.

Jurnalistul se declară temător de această „pătură progresistă” venită dintre Occident care ar duce la dispariția înceată, dar sigură, a tradițiilor și a identității naționale românești.

Există speranțe de revenire?

Pentru că nu ar fi prima data în istorie când românii pornesc la drum de o parte și termină pe alta (vezi Al Doilea Război Mondial sau Războaiele Ruso-turcești din 1856), ar exista o posibilitate de schimbare a perspective, potrivit lui Marius Ghilezan.

„Încă nu avem curajul să spunem oficialităților americane că avem și noi grijile, nevoile și neamul nostru, dar acea zi are șanse să apară în urma cordonului de prosperitate, morală creștină și independență geo-politică din regiune” – susține jurnalistul.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background