Incompetentul Novak a încălcat flagrant legea. Se vor organiza proteste pentru demiterea sa!

Postat de pe 16 martie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de joi, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, președintele Sindicatului Național din Sport, domnul Andy Nagy, a analizat activitatea ministrului Eduard Novak, activitate profund criticată de către Sindicat. Totodată, Andy Nagy a prezentat problemele principale care survin din cauza comportamentului complet nepotrivit al ministrului Novak, arătând cum afectează acestea pregătirea sportivilor și activitatea ministerului.

Sindicatul Național din Sport a început demersuri pentru a urgenta demisia ministrului Novak, întrucât instituția a fost sesizată de către membrii sindicatelor din subordine, de la antrenori la sportivi, cu privire la o serie de bugete neacordate. Mai mult decât atât, cluburile sportive s-au plâns de o problemă extrem de gravă, și anume că nu li se acordă bugetul cuvenit pentru tot ce ține de bunuri și servicii, sportivii ajungând să-și desfășoare activitatea în condiții nepropice. Așadar, ministrul Eduard Novak are niște carențe cumplite, în special în ceea ce privește comunicarea, dar și asumarea responsabilității presupuse de funcția deținută.

Pe lângă problemele de ordin moral, Eduard Novak are o serioasă problemă cu legea, făcând tot posibilul să se îndestuleze de la bugetul statului, cel mai renumit tun al său, unul recent, fiind acordarea unui premiu în valoare de 112.000 euro tatălui său, Karoly Novak, în urma participării la Jocurile Paralimpice de la Tokyo (deși acesta nu participase de fapt la această competiție). În plus față de acest furt flagrant de la bugetul de stat, Eduard Novak nu a renunțat la renta viageră lunară, destinată sportivilor retrași din activitate, deși şi-a anunțat revenirea în sportul de performanță, încasând 16.625 lei.

Cert este că Novak și-a pierdut complet credibilitatea ca ministru, iar cetățenii, sportivii și antrenorii din ce în ce mai nemulțumiți, cer demisia imediată a acestui ministru-dandana. Drept urmare, întrucât nu există nicio șansă de comunicare eficientă și întrucât ministrul Novak a paralizat, practic, activitatea sindicatelor prin lipsa de cooperare, SNST va organiza un protest pe data de 23 martie, între orele 12:00 și 13:00 în fața Ministerului Sportului, pentru a cere în mod explicit demiterea lui Novak.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background