Horrorniceanu și flagelul „procurorii sunt Dumnezeii țării”. Predoiu stă în genunchi!

Postat de pe 8 mai 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Jurnalista Iosefina Pascal a abordat, în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, scandalul momentului ce-l are ca protagonist pe Daniel „Horrorniceanu”, așa cum l-a denumit Iosefina.

Scandalul este creionat de un duo de fenomene pregnante în România: fenomenul „procurorii sunt Dumnezeii țării” și fenomenul gibonilor. „Gibonul este această specie de om căreia i se cuvine orice, care n-are respect față de nimeni și nimic. Practic, aceste două fenomene se îmbină și formează persoane de tipul Horodniceanu”, este portretul pe care Iosefina Pascal i l-a făcut procurorului Daniel Horodniceanu, zis și „sefu’ la crimă organizată”.

Daniel Horodniceanu a fost oprit de un echipaj al Poliției Române în timp ce se deplasa cu vehiculul personal în județul Iași. Profund deranjat de gestul obraznic al polițiștilor, Horodniceanu și-a început discursul tipic românesc de genul „nu știți cine-s eu/tata”, spunându-le polițiștilor: „Nu văd cum ați putea avea tupeul ăsta cu un procuror care a condus structura de crimă organizată a țării. Pe lângă această frază memorabilă, de unde îi și provine porecla de „șefu’ la crimă organizată”, Horodniceanu i-a muștruluit pe polițiști că, vezi Doamne, el le-a făcut un bine tuturor polițiștilor și ei își permit să-l oprească, de altfel exercitându-și atribuțiile din fișa postului: „Din CAUZA mea dumneavoastră aveți undeva un 15% la salariu. Adică în favoarea dumneavoastră”, fiind corectat ulterior de polițiști: DATORITĂ dumneavoastră, nu din cauza dumneavoastră”. Episodul a devenit rapid viral pe Internet.

O parte dintre internauți îi plâng de milă lui Horodniceanu, acuzând că totul a fost o înscenare și că datele sale nu ar fi trebuit să ajungă pe Internet. Aceiași oameni au o problemă și cu faptul că videoclipul a fost făcut public, dar explicația pentru acest lucru este una simplă: Daniel Horodniceanu i-a amenințat pe polițiști cu represalii. Din postura sa de procuror, Horodniceanu i-a amenințat pe cei doi ofițeri că vor suporta consecințele de îndată ce va lua legătura cu șeful lor de la IPJ Iași. Aici intervine mentalitatea „procurorii sunt Dumnezei pe Pământ în Românica” și, din păcate, este un „virus” al gândirii generalizat în rândul procurorilor sau autorităților în general. Mai mult decât atât, pare că această mentalitate este chiar promovată de stat, pentru că astfel de specimene nu răspund în fața legii, chiar dacă o încalcă.

Acest lucru este sesizabil și în atitudinea părtinitoare a suspușilor, cum este și Cătălin Predoiu, care mai, mai că l-ar exonera pe Horodniceanu de vină pentru că și-a cerut scuze; nici nu se pune problema ca „Horrorniceanu” să fie dat afară de la CSM. Având în vedere infracțiunile comise de Horodniceanu, pe lângă mizilicurile legate de regulamentul de circulație, domnul procuror n-ar fi trebuit să plece acasă nesancționat.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background