Haosul organizațional la alegeri, bâlbâiala lui Toni Greblă și a autorităților

Postat de pe 11 iunie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a analizat răspunsul autorităților referitor la acuzațiile de fraudă și la denunțurile legate de neregulile din timpul alegerilor.

Aseară, Toni Greblă, președintele Autorității Electorale Permanente, a făcut un tur de forță pe la toate televiziunile, încercând să explice modul în care s-au desfășurat alegerile locale și europarlamentare anul acesta. Acesta a spus că este ilegală suspendarea numărătorii votului, așa cum s-a petrecut în Sectorul 1 și în Sectorul 2, dar chiar și în diferite județe din țară. Problema este că, deși acest aspect este cunoscut, nimeni nu ia măsuri, iar Clotilde Armand face ce vrea la Sectorul 1, oprind numărătoarea după bunul plac. Același Toni Greblă a declarat că așteaptă să se rezolve problema de la sine și că autoritățile nu pot interveni, contrazicându-se singur. Mihai Fișcă, unul dintre denunțătorii grupării generalilor-interlopi, a declarat că Toni Greblă ar fi omul lui Florian Coldea și că i-ar fi ajutat pe „Cryptocolzi” să obțină un teren, intervenind pe lângă niște judecători.

S-au făcut dosare penale pentru fapte care nu viciază direct votul (cum ar fi împărțirea pliantelor după încheierea oficială a campaniei), însă acum, când au fost lăsați nesupravegheați saci cu buletine de vot, când oamenii au fost ținuți în afara secțiilor de vot și numărătoarea s-a oprit ilegal, măsurile întârzie să apară. Este un haos total în organizarea alegerilor, iar autoritățile asistă nepăsătoare, invocând imposibilitatea de a acționa. Este absurd, mai ales dacă luăm în calcul că Armand nu este la prima „abatere” de acest fel. Și la alegerile din 2016 l-a acuzat pe Dan Tudorache că ar fi fraudat alegerile și a impus oprirea numărătorii voturilor. O și mai mare bizarerie este faptul că, deși Clotilde și gașca ei au fost prinși pe camerele de supraveghere umblând la sacii cu buletine de vot la alegerile precedente, dosarul care investiga această speță a fost clasat cu o săptămână înaintea alegerilor de anul acesta.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background