Halucinant: Ditamai generalul SRI acuză ONG-istii de trădare.

Postat de pe 16 mai 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a adus în prim plan un incident savuros – gâlceava online dintre un general SRI și un ONG-ist specializat în e-guvernare acuzat de trădare și pedepsit cu o ceartă pe net.

Există o entitate numită Cyberint care se ocupă cu securitatea cibernetică națională. În calitatea sa de autoritate națională în domeniul cyber intelligence, în urma desemnării de către CSAT, Serviciul Român de Informații, prin Centrul Național Cyberint, acționează pentru cunoaşterea, prevenirea şi contracararea vulnerabilităţilor, riscurilor şi ameninţărilor la adresa securităţii cibernetice a României. Cyberint este condus de Generalul Anton Rog, director al acestei instituții din cadrul SRI.

În G4Media este un articol intitulat „General SRI, derapaj grav la adresa unui expert în e-guvernare”. „Dar ce înseamnă e-guvernare? Guvernare pe net, online? Suntem sătui de asemenea  specimene, de aceea am ajuns în situația de azi, fiindcă inclusiv ăștia de la putere care guvernează fizic, PNL, PSD, UDMR, sunt izolați de societate, guvernează într-un fel virtual, fiind rupți de realitate și de cetățeni”, a constatat jurnalista.

Expertul în e-guvernare, Andrei Nicoară, făcea referiri critice față de European Cybersecurity Competence Centre (ECCC), o instituție a UE cu sediul în București, despre care a afirmat că „centrul nu e o agenție europeană, ci un organism atașat unei linii de finanțare, deci temporar”. De acest centru se ocupă chiar SRI și astfel iată că Anton Rog i-a răspuns lui Nicoară și l-a pus la punct, bineînțeles tot online, ba chiar i-a servit și o lecție de gramatică, corectându-i declarația:  „…se spune a dispărea, și nu a dispare. Mai învățați să scrieți și să citiți în limba română… Ale cui interese le reprezentați, că ale României sigur nu? Când o să vorbiți frumos despre țara în care trăiți liber și în care puteți să scrieți aceste elucubrații?”

E halucinant, ditamai generalul SRI, șef la Cyberint, să stai să te iei la harță cu un băiat, expert în e-guvernare? SRI se ocupă cu combaterea terorismului și descurajarea tuturor acțiunilor ce au ca scop destabilizarea statului român. Dacă sunt indicii și probe că cineva a încălcat legea trebuie să fie luate măsuri concrete. În acest caz ori nu există probe să fie luați pe sus, ori sunt probe, dar SRI-ul nu-și face treaba.

„Certați pe net ONG-iștii, faceți comentarii, dar cum e cu aceste ONG-uri care primesc finanțări de la ambasade, care primesc bani de la ministerele altor state, de la entități suprastatale, de la cetățeni privați care desfășoară activități economice sau politice în România? Oare nu sunt o amenințare la siguranța națională? Când pun astfel de întrebări nu răspunde niciunul dintre acești e-generali inteligenți; sunt ocupați să nu-și facă treaba sau să critice presa că face propagandă rusească sau antivaccinistă și le permite acelorași entități ONG-iste să atace în mod direct presa și implicit cetățenii și dreptul lor la libera informare. Vouă trebuie să vă fie rușine!”, a încheiat jurnalista.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background