H.D. Hartmann: Uniunea Europeană ne vrea proști!

Postat de pe 13 ianuarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În cea mai recentă ediție a emisiunii „Dincolo de propagandă”, prezentată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, s-a discutat despre excluderea literaturii române de la BAC, în condițiile în care oricum 40% dintre români nu reușesc să treacă de clasa a 8-a și despre felul în care sistemul de educație (și-așa viciat) va fi schimbat de inteligența artificială (gratuită) denumită CHAT – GPT.

Chat GPT, un nou motor de căutare similar cu Google, dar cu funcții mai precise, a ajuns la milioane de utilizatori într-un timp record. Este vorba despre o platformă care folosește inteligența artificială pentru a rezolva diverse exerciții, eseuri, mail-uri sau cerințe similare pe care utilizatorii le pot introduce în chat-ul aplicației. Profesorii din întreaga lume sunt din ce în ce mai îngrijorați din cauza apariției unor astfel de aplicații, pentru că elevii sunt tentați să le folosească fără să-și mai pună mintea la contribuție, ceea ce ar putea avea efecte devastatoare pe termen lung. Platforma procesează cerințele într-un timp foarte scurt, putând să scrie patru pagini pe secundă și oferind eseuri care reușesc să treacă de motoarele de recunoaștere a plagiatului. Tocmai din cauză că platforma este, practic, soluția perfectă pentru trișori, școlile din New York, spre exemplu, au început deja să facă demersurile necesare pentru interzicerea ei.

„Așa se întâmplă într-o societate care îi învață pe tineri că au mai multe drepturi decât obligații. Sper să fie interzisă în toată lumea, pentru că altfel chiar că ajungem să avem numai analfabeți”, a punctat H.D. Hartmann. Tot analistul a menționat faptul că, în această lume a vitezei în care trăim cu toții, foarte mulți tineri se simt inadecvați și au pierdut din vedere adevăratele valori care construiesc o societate sănătoasă. Sistemul de învățământ, în special cel din România, are niște carențe greu de surmontat. „Lipsa completă de informație este uluitoare și când totuși li se dă elevilor o informație, este atât de stufoasă și de prost organizată, din punct de vedere educațional, încât nu mai înțelege nimeni nimic”, a observat H.D. Hartmann.

Andrei Gușă a plusat cu încă o mare problemă a sistemului educațional din România, arătând că există două mari teorii: una care consideră că piața muncii trebuie să derive din educația obligatorie pe care trebuie să o aibă fiecare om, iar la polul opus este o teorie care susține că sistemul educațional trebuie să derive din piața muncii, pentru că altfel se creează niște absolvenți care nu se pot integra pe piața muncii. „România pare că folosește prima opțiune, dar prost, iar restul țărilor occidentale parcă adoptă a doua opțiune, dar uitați la ce se ajunge: la inteligența artificială care ușor, tacit, ia locul creierului uman”, a subliniat tânărul patron al Gold FM.

Având în vedere că ambele variante par să dea greș, scoțând, de fapt, analfabeți pe bandă rulantă, H.D. Hartmann sugerează că ar trebui să se revină puțin la ce înseamnă de fapt educație. El este de părere că educația nu este un drept, ci un privilegiu. Extrapolând, și a avea un doctorat (făcut temeinic) este tot un privilegiu, în timp ce la noi în țară toată șleahta politică are doctorate, deși politicienii noștri sunt un fel de chatgpt-iști timpurii având în vedere câte bănuieli de plagiat există în cazul tezelor lor (ultra-secretizate).

„Ați copiat sistemul educațional european și ați făcut niște analfabeți, nimic altceva! Mulțumim Uniunii Europene! Mulțumim din inimă Uniunii Europene pentru că ați analfabetizat poporul român, pentru că ați sărăcit poporul român, pentru că ați transformat milioane de români în slugi!”, a conchis rechinul H.D. Hartmann.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background