Golden Hour cu Jessie: Gabriela Braniște despre mineralizare – un concept abstract

Postat de pe 14 februarie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Golden Hour cu Jessie”, moderată de Jessie Baneș la Radio Gold FM, Gabriela Braniște a explicat ce este mineralizarea.

Gabriela Braniște a avertizat că lichidul pe care-l consumă oamenii astăzi nu este nicidecum H2O în stare pură, nu este nicidecum apa cu moleculă hexagonală de care organismul are neapărată nevoie pentru a se hidrata. Apa din pământ nu este bună pentru a fi consumată, pentru că deshidratează și demineralizează, spune Gabriela Braniște. Rolul apei nu este de a mineraliza organismul, acesta fiind un mit perpetuat în rândul oamenilor. Apa care trebuie cu adevărat să fie consumată și care este sănătate pură este cea intra- și inter-celulară. Toată apa procesată și îmbuteliată este toxică și, surprinzător, „una dintre cele mai teribile maladii planetare este tocmai intoxicația cu apă comunitară din pământ”, a avertizat Gabriela Braniște. The Guardian scria că apa de ghețar este una dintre cele mai pure forme de H2O, fiind un elixir valabil doar pentru bogați.

Totodată, trebuie remarcat că apa de izvor, care a devenit un simbol al sănătății în cultura românească, nu este nicidecum o formă de H2O perfectă. Mai mult decât atât, în vremurile de demult, solurile și implicit apele erau mult mai curate și mai pure decât sunt acum, pentru că omul modern este un făuritor de inginerii pe care le consumă și apoi le aruncă tot pe soluri sau în ape, contaminând pentru totdeauna tocmai sursele sale de hrană. Apa cu structură hexagonală ar putea să curețe din componența celulei orice deșeu declanșator de maladii sau să readucă pe matricea originală anumite tipuri de mutații, a evidențiat Gabriela Braniște. Oamenii consumă apă, de fapt, tocmai pentru a susține mediul din care s-au creat, întrucât organismul este 99% apă. Moleculele de hidrogen din componența apei este hrană pentru mitocondrie.

Oamenii se nasc din oceanul planetar sărat, așadar este firesc să aibă nevoie de mineralizare pentru a-și susține organismele. Sarea marină este singura care mineralizează cu adevărat corpul, în timp, într-un mod similar cu apa, cea din pământ este toxică pentru organism.

Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie Baneș, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background