Ghilezan: Viktor Orban își pregătește deja rolul de lider regional începând cu 2025!

Postat de pe 8 iulie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Marius Ghilezan a vorbit despre marea ofensivă diplomatică a lui Viktor Orban, care, după întâlnirea cu Putin, merge acum la Xi Jinping.

Viktor Orban este în China pentru discuții cruciale din punct de vedere economic, benefice în primul rând pentru Ungaria, dar cu mari avantaje și pentru Uniunea Europeană, în contextul în care Ungaria a preluat președinția rotativă a Consiliului European. Această vizită la cel mai înalt nivel are loc după ce Orban a făcut recent o călătorie și în Rusia, discutând cu liderul Vladimir Putin. Este a 14-a întâlnire dintre Viktor Orban și Vladimir Putin și aceasta a durat peste 3 ore. Viktor Orban a arătat o atitudine foarte amicală față de Vladimir Putin, iar președintele rus i-a răspuns similar, cu egalitate.

Odată cu revenirea posibilă a lui Donald Trump la putere în SUA, Viktor Orban se convertește într-o punte de legătură între Xi Jinping și noul președinte american. „Viktor Orban joacă un rol foarte puternic. Le-a tulburat agenda bruxellezilor. Orban se pregătește acum să intre în rolul de placă turnantă a marilor jocuri geopolitice ce se vor declanșa în 2025”, a evidențiat jurnalistul Marius Ghilezan. Viktor Orban a dezvăluit faptul că va schimba toată agenda Consiliului European. Orban propune un proiect de pace, o realizare de o importanță majoră. În discuția sa cu Viktor Orban de astăzi, președintele chinez a subliniat importanța prevenirii escaladării conflictului, făcând apel la comunitatea internațională să creeze condițiile necesare de dialog. Este indicată ambiția Chinei de a lucra cu Europa sau cu state individuale, dar și cu UE, pentru a rezolva conflictul ucrainean.  Viktor Orban va fi mesagerul axei Rusia-China la summitul NATO, transmițând un mesaj clar de pace cel puțin din partea liderului chinez.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background